ΑρχικήLOGISTICSΣτον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών ξεναγήθηκε η κοινότητα των Future Logistics Leaders (FLL)

Στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών ξεναγήθηκε η κοινότητα των Future Logistics Leaders (FLL)

Ακόμη μία επίσκεψη της κοινότητας των Future Logistics Leaders (FLL) πραγματοποιήθηκε από το Supply Chain Institute, στις 9 Δεκεμβρίου, στις εγκαταστάσεις και τις διαδικασίες logistics και cargo που βρίσκονται στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών.

Ξεκινώντας την περιήγησή τους στην πίστα του αεροδρομίου και των εμπορευματικών σταθμών, συνολικής χωρητικότητας 275.000 τόνων, παρακολούθησαν σε πραγματικές συνθήκες την διαδικασία εκφόρτωσης ενός εμπορικού αεροσκάφους αναλύοντας τους κανόνες ασφαλείας μιας επιτυχημένης επιχειρηματικής δράσης.

Ακολούθησε επιβίβαση σε αεροσκάφος μεταφοράς φορτίου και παρουσίαση των ειδικών κατασκευαστικών χαρακτηριστικών του, που το διαφοροποιεί από τα συμβατικά επιβατικά αεροσκάφη.

Η ξενάγηση στην πίστα του αεροδρομίου συνεχίστηκε με τις διαδικασίες ανεφοδιασμού καυσίμων των αεροσκαφών, ασφάλειας της πίστας και των χώρων επιβίβασης, αποβίβασης και parking αεροσκαφών, τονίζοντας τον καθοριστικό ρόλο του πυροσβεστικού σώματος του αεροδρομίου.

Στη συνέχεια, παρουσιάστηκαν οι υπηρεσίες της Goldair Handling, καθώς και ιστορική αναδρομή του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών.

Η εκπαίδευση ολοκληρώθηκε με επίσκεψη στο υπερσύγχρονο Distribution Center της DHL και στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Αεροδρομίου.

Το δίκτυο των FLL

Στο δίκτυο των FLL συμμετέχουν νέοι και δυναμικοί Logisticians που αποτελούν τους μελλοντικούς ηγέτες των Logistics της χώρας.

Η έναρξη του θεσμού έγινε τον Σεπτέμβριο του 2018, όπου ξεκίνησαν 54 στελέχη (που προτάθηκαν από τις σημερινές ηγετικές προσωπικότητες των Logistics) και αισίως σήμερα οι Future Logistics Leaders έχουν υπερβεί τους 100.

Η στελέχωση της ομάδας είναι επιλεκτική, δημιουργώντας ένα forum δικτύωσης, ανταλλαγής απόψεων και πρότασης λύσεων.

H δράση τους αναπτύσσεται μέσα από συνέδρια, συναντήσεις γνώσης και εκπαιδευτικές ημερίδες, με σκοπό την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και το networking.

Για το δίκτυο των FLL λειτουργεί διαδικτυακός χώρος δικτύωσης όπου ανταλλάσσουν απόψεις, ενώ έγινε και το πρώτο survey για το ποια activities χαρακτηρίζουν το στέλεχος Supply Chain του ΣΗΜΕΡΑ και ποια θα πρέπει να το χαρακτηρίζουν ΑΥΡΙΟ, (τρίτη δράση).

Να σημειωθεί ότι η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο