ΑρχικήLOGISTICSΣτον κλάδο των logistics εισέρχεται η GK Venture Management

Στον κλάδο των logistics εισέρχεται η GK Venture Management

Στον κλάδο των logistics εισέρχεται η GK Venture Management Ltd, υπογράφοντας Memorandum Of Understanding (MoU) με την PRIME LOGISTICS Α.Ε.

Η κίνηση αυτή γίνεται από μέρους της GK Venture Management, καθώς η ίδια εκτιμά ότι ο συγκεκριμένος τομέας θα παρουσιάσει ταχύτατη ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια, παρά την παρατεταμένη ύφεση της εγχώριας οικονομίας.

Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, η πρωτοβουλία αυτή έρχεται ως συνέχεια της προ εξαμήνου ανοιχτής πρόσκλησης ενδιαφέροντος για χρηματοδότηση και στήριξη επιχειρηματικών project ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων με βασικό στόχο την ενίσχυσή τους με νέα κεφάλαια προς συγκεκριμένες αναπτυξιακές δράσεις.

Η GK Venture Management με τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία και κινούμενη κατά το πρώτο εξάμηνο εντός των τεθέντων στόχων της διοίκησής της διευρύνει τον κύκλο των αναπτυξιακών της δραστηριοτήτων εξετάζοντας νέες προτάσεις και business plan για την υλοποίηση των οποίων απαιτούνται επιπλέον κεφάλαια.

Ο επενδυτικός προγραμματισμός της GK για όλο το 2017 ανέρχεται συνολικά στα 6 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων το ήμισυ περίπου αφορά στην Ελλάδα και το υπόλοιπο στην Κύπρο, με σκοπό τη χρηματοδότηση αξιόλογων επιχειρηματικών project υφιστάμενων νεοφυών ή μη εταιρειών.

Η Prime Logistics A.E. ως νεοφυής εταιρεία που ιδρύθηκε το 2016 και συνεργάζεται κατά βάση με πολυεθνικές ή θυγατρικές τους, μέχρι σήμερα έχει δώσει ιδιαίτερη έμφαση στην οργανωτική της δομή, επενδύοντας πρωτίστως σε αξιόπιστο και έμπειρο προσωπικό και σε προηγμένη μηχανογραφική κάλυψη όλων των δραστηριοτήτων της, αλλά και επιλεκτικά σε πάγιο εξοπλισμό με διττό στόχο τη μείωση του λειτουργικού κόστους και την αύξηση της παραγωγικότητας.

Σε δήλωσή του ο πρόεδρος της GK Venture Management, Γιώργος Κατοστάρης, τονίζει «Με βήματα σταθερά και με εμπιστοσύνη στη ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, συνεχίζουμε την προσπάθεια στήριξης των επιχειρήσεων αξιοποιώντας τον μηχανισμό του Venture Capital και με στόχο την επιχειρηματική τους ανάπτυξη και κερδοφορία.

Με την υπογραφή του MoU, η GK Venture Management ενδιαφέρεται να επενδύσει στον τομέα δράσης της PRIME LOGISTICS A.E. με μέλημα την πλήρη ανάπτυξη του επενδυτικού της σχεδίου βραχυπρόθεσμα και βάσει συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος, με στόχο τα προσδοκώμενα οφέλη να περιλαμβάνουν τον υπερδιπλασιασμό των πωλήσεων της εταιρείας από το 2018 και την αύξηση του περιθωρίου κέρδους».

Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της PRIME LOGISTIS Α.Ε., Κλεόβουλος Σάσσης, επισημαίνει «Η υπογραφή του MoU με την GK Venture Management αποτελεί ένα πολύ θετικό βήμα για την εταιρεία μας, η οποία βρίσκεται ήδη σε κομβικό σημείο, δεδομένου ότι για την ανάπτυξη των εργασιών της απαιτούνται επιπλέον κεφάλαια.

Είμαι βέβαιος ότι η συνεργασία αυτή θα δημιουργήσει συνέργειες και υπεραξία ώστε αντλώντας τα απαιτούμενα κεφάλαια να προχωρήσουμε απρόσκοπτα στην ανάπτυξη και στην υποστήριξη συγκεκριμένων έργων που έχουμε προγραμματίσει. Το πρόσφατο Memorandum Of Understanding αποσκοπεί σε στοχευμένες ενέργειες βελτίωσης της παραγωγικότητας με ταυτόχρονη μείωση του κόστους λειτουργίας.

Αυτό με τη σειρά του θα συμβάλει στο να καταστεί η εταιρεία πρωταγωνίστρια του κλάδου όχι μόνο σε τοπικό, αλλά και σε εθνικό επίπεδο».

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο