ΑρχικήLOGISTICSΣυνάντηση Ελλήνων και Τούρκων οδικών μεταφορέων στη Σμύρνη. Στο επίκεντρο οι διμερείς άδειες και οι συνοριακές διελεύσεις

Συνάντηση Ελλήνων και Τούρκων οδικών μεταφορέων στη Σμύρνη. Στο επίκεντρο οι διμερείς άδειες και οι συνοριακές διελεύσεις

Συνάντηση μεταξύ εκπροσώπων του κλάδου των οδικών μεταφορέων της Ελλάδας (ΟΦΑΕ) και της Τουρκίας (UND και ΤΟΒΒ) διεξήχθη στο Εμπορικό Επιμελητήριο της Σμύρνης.

Σκοπός της συνάντησης, όπως αναφέρουν στελέχη της ΟΦΑΕ, ήταν να συμφωνήσουν μεταξύ τους οι επαγγελματίες των δύο χωρών επάνω σε βασικά θέματα που αντιμετωπίζουν με την διενέργεια μεταφορικού έργου μεταξύ των δύο χωρών, δίνοντας στη συνέχεια την σκυτάλη στα υπουργεία Μεταφορών των δύο πλευρών, ώστε να συμφωνήσουν και να ανανεώσουν την διμερή συμφωνία στην επόμενη επίσημη συνεδρίαση της Μικτής Επιτροπής Μεταφορών.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 4 άτομα, άτομα κάθονται, πίνακας και εσωτερικός χώρος

«Η ανταλλαγή διμερών αδειών, το όριο στην ποσότητα πετρελαίου κατά την είσοδο στις χώρες μας, οι συνοριακές διελεύσεις και η διευκόλυνση των τελωνειακών διαδικασιών ήταν τα βασικά σημεία συζήτησης, η οποία έγινε σε θερμό κλίμα συνεργασίας, τονίζοντας την ανάγκη για ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των μεταφορικών επιχειρήσεων από τις δύο χώρες για μια πιο δίκαιη κατανομή του μεταφορικού έργου και την αποκατάσταση του υγιούς ανταγωνισμού», αναφέρει η ΟΦΑΕ.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν για νέα συνάντηση στην Θεσσαλονίκη, όπου θα δοθεί η ευκαιρία σε περισσότερες εταιρείες να συμμετέχουν.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο