ΑρχικήLOGISTICSΣυνάντηση με θέματα κοινού ενδιαφέροντος πραγματοποίησαν ΣΥΝΔΔΕ&L και ΔΝΕ

Συνάντηση με θέματα κοινού ενδιαφέροντος πραγματοποίησαν ΣΥΝΔΔΕ&L και ΔΝΕ

Μέλη του Δ.Σ. του ΣΥΝΔΔΕ&L πραγματοποίησαν εθιμοτυπική επίσκεψη στα γραφεία της ΔΝΕ (Διεθνής Ναυτική Ένωση), όπου είχαν συνάντηση γνωριμίας με μέλη από το νεοεκλεγμένο Δ.Σ. της ΔΝΕ.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης έλαβε χώρα συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων στην προσέγγιση βασικών ζητημάτων που απασχολούν την ευρύτερη αγορά των εμπορευματικών μεταφορών και γενικότερα των logistics.

Χαρακτηριστικά και οι δύο πλευρές τόνισαν την αναγκαιότητα για συνέργειες και όπου υπάρχει χώρος και τόπος, για υιοθέτηση κοινών δράσεων, με στόχο την τόνωση και επανεκκίνηση της αγοράς προς όφελος όλων των επιχειρήσεων του κλάδου.

Το ζητούμενο ήταν πάντα και παραμένει η αύξηση του φορτίου για την οποία αύξηση και οι δύο πλευρές τόνισαν ότι τα μέλη τους, θα μπορούν να εξυπηρετήσουν με ιδιαίτερη επαγγελματική προσήλωση.

Η συζήτηση περιστράφηκε, επίσης, γύρω από την πορεία εφαρμογής του νόμου 4302/2014 και ιδιαίτερα για το ζήτημα της αδειοδότησης των ΚΑΔ (κέντρων αποθήκευσης και διανομής).

Έγινε επίσης αναφορά στην επικείμενη έναρξη λειτουργίας του Εμπορευματικού πάρκου στο Θριάσιο πεδίο και τονίσθηκε ότι η ολοκλήρωση της συγκεκριμένης επένδυσης θα επιφέρει μεγάλες αλλαγές στον σημερινό χάρτη των ελληνικών Logistics, σε συνδυασμό και με τις περαιτέρω επενδύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη για το λιμάνι του Πειραιά.

Η συνάντηση έκλεισε με την υπόσχεση και από τις δύο επαγγελματικές ενώσεις για ανοικτούς διαύλους επικοινωνίας και για την ανάληψη κοινών θεσμικών δράσεων, όπου και όταν χρειαστεί για την επίλυση προβλημάτων του ευρύτερου κλάδου των εμπορευματικών μεταφορών.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο