ΑρχικήLOGISTICSΣυνεστήθη συντονιστική επιτροπή για την εκπόνηση του «Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου Μεταφορών»

Συνεστήθη συντονιστική επιτροπή για την εκπόνηση του «Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου Μεταφορών»

Στη σύσταση και συγκρότηση «Συντονιστικής Επιτροπής Εργασίας» (Working Level Steering Committee – SC) για την εκπόνηση του «Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου Μεταφορών» προχώρησε το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο γ.γ. του υπουργείου Θ. Βούρδας, στο 1ο Συνέδριο Υποδομών και Μεταφορών, ορόσημο για το μέλλον των μεταφορών αποτελεί το γεγονός ότι το υπουργείο βρίσκεται ήδη σε διαδικασία ανάπτυξης ενός συνολικού «Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου Μεταφορών», που θα αποτελέσει τη βάση για επενδύσεις σε υποδομές μεταφορών, καθώς και για την εφαρμογή δράσεων και πολιτικών έως το 2037.

Μάλιστα, πρόκειται να αναπτυχθεί, παράλληλα, με την ανάπτυξη δεξιοτήτων στρατηγικού σχεδιασμού εντός του υπουργείου.

Σύμφωνα με τα παραπάνω, το masterplan θα περιέχει:

-ένα ολοκληρωμένο Εθνικό Σχέδιο Μεταφορών, με ορίζοντα το 2037, και ενδιάμεσο ορίζοντα το 2027,

-την προετοιμασία απαραίτητων υποστηρικτικών εργαλείων (transport model, CBA model, Web-Based Data Room)

-επιλεγμένες δράσεις για την ανάπτυξη ικανοτήτων (εκπαίδευση, θεσμική υποστήριξη, κ.α.) προς υποστήριξη της λειτουργίας μονάδας Στρατηγικού Σχεδιασμού Μεταφορών (SPU) εντός του Υπουργείου.

Έτσι, για πρώτη φορά δημιουργείται ένας τεκμηριωμένος χάρτης για τον προγραμματισμό έργων υποδομών των μεταφορών, ο οποίος θα στηρίζεται στην εκμετάλλευση όλων των μεταφορικών μέσων, προωθώντας τις συνδυασμένες μεταφορές.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο