ΑρχικήLOGISTICSΤο θέμα της επιβολής ΦΠΑ στις υπηρεσίες μεταφοράς αγαθών προς τρίτες χώρες στο επίκεντρο της συνάντησης Στ. Πιτσιόρλα – ΣΥΝΔΔΕ&L

Το θέμα της επιβολής ΦΠΑ στις υπηρεσίες μεταφοράς αγαθών προς τρίτες χώρες στο επίκεντρο της συνάντησης Στ. Πιτσιόρλα – ΣΥΝΔΔΕ&L

Επίσκεψη στο γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιου Πιτσιόρλα, πραγματοποίησε το προεδρείο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Διεθνούς Διαμεταφοράς & Επιχειρήσεων Logistics Ελλάδος (ΣΥΝΔΔΕ&L).

Όπως σημειώνεται, η συνάντηση διενεργήθηκε σε ένα θετικό κλίμα συνεργασίας.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τον κλάδο που εκπροσωπεί ο Σύνδεσμος, μεταξύ των οποίων το ζήτημα της αδειοδότησης των επιχειρήσεων logistics, ο εκσυγχρονισμός του στόλου των φορτηγών διεθνούς/εθνικής μεταφοράς, η ανάπτυξη των υποδομών, το Θριάσιο πεδίο, η δυνατότητα παρέμβασης και βοήθειας από πλευράς της πολιτείας για την διαφήμιση – προώθηση των ελληνικών logistics στο εξωτερικό και τέλος, το θέμα επιβολής ΦΠΑ στις υπηρεσίες μεταφοράς αγαθών προς τρίτες χώρες (εξαγωγές σε κράτη-μη μέλη της ΕΕ).

Το τελευταίο θέμα συζήτησης αναπτύχθηκε αναλυτικά, λόγω της έκδοσης συγκεκριμένου εγχειριδίου τον περασμένο Δεκέμβριο, από πλευράς της διεύθυνσης έμμεσης φορολογίας (τμήμα ΦΠΑ) και της σύγχυσης και αναστάτωσης που προκλήθηκε στην αγορά από το περιεχόμενο του, όπως επισημαίνει ο Σύνδεσμος.

“Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με τις ευχαριστίες του Συνδέσμου προς τον αν. υπουργό για την πραγματοποίηση και την φιλοξενία της συνάντησης και με την διαβεβαίωση για ανοικτούς διαύλους επικοινωνίας για επίλυση τυχόν μελλοντικών προβλημάτων του κλάδου καθώς και για γόνιμη ανταλλαγή απόψεων”, υπογραμμίζεται σχετικά.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο