ΑρχικήLOGISTICS“Μπουμ” στα logistics λόγω του e – commerce: Επενδύσεις 38,64 δισ. ευρώ στην Ευρώπη

“Μπουμ” στα logistics λόγω του e – commerce: Επενδύσεις 38,64 δισ. ευρώ στην Ευρώπη

“Μπουμ” στα logistics και στους αποθηκευτικούς χώρους. Στα 38,64 δισ. ευρώ ανήλθαν, το 2020, οι επενδύσεις σε logistics στην Ευρώπη, γεγονός που οφείλεται στη μαζική ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου (e-commerce).

Επιμέλεια: Βάσω Βεγιάζη

Σύμφωνα με την Comprar Acciones, το 2020 σηματοδοτεί το έτος, όπου οι επενδύσεις κατέγραψαν ρεκόρ, τάση που είχε σημειωθεί τελευταία φορά το 2013.

Τα μέτρα κατά του κορωνοϊού που ελήφθησαν σε ολόκληρη την Ευρώπη οδήγησαν σε αύξηση των ηλεκτρονικών αγορών και με τη σειρά τους, σε αύξηση των αναγκών για αποθηκευτικούς χώρους.

Σύμφωνα με την Comprar Acciones, πέρυσι δαπανήθηκαν 38,64 δισ. ευρώ για επενδύσεις σε e-commerce logistics, με τις μισθώσεις να αυξάνονται κατά 69%, καλύπτοντας συμφωνίες, συνολικού ύψους 1 εκατ. τ.μ..

Μεταξύ αυτών που υπέγραψαν συμφωνίες για μισθώσεις αποθηκών ήταν οι Amazon, DHL, SF Express και XPO Logistics.

Μόλις στο 5% τα κενά στις αποθήκες

Επίσης, τα στοιχεία δείχνουν ότι, μέχρι τα τέλη του 2020, το ποσοστό κενών θέσεων σε αποθήκες μειώθηκε στο 5% στην Ευρώπη. 

Μεγάλες εταιρείες ηλεκτρονικού εμπορίου, όπως η Alibaba και η Amazon, αλλά και πολλοί πάροχοι 3PL υπηρεσιών ήταν μεταξύ των εταιρειών που αύξησαν τη ζήτηση για αποθηκευτικούς χώρους και κέντρα διανομής στην Ευρώπη.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο