ΑρχικήLOGISTICS121 άδειες διέλευσης, στο παράπλευρο οδικό δίκτυο, έχουν εκδοθεί σε φορτηγά

121 άδειες διέλευσης, στο παράπλευρο οδικό δίκτυο, έχουν εκδοθεί σε φορτηγά

Σε εφαρμογή έχει τεθεί το μέτρο της απαγόρευσης διέλευσης του παράπλευρου οδικού δικτύου από τα φορτηγά, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων.

Της Βάσως Βεγιάζη

Το εν λόγω μέτρο έχει προκαλέσει την αντίδραση των ομοσπονδιών ΦΔΧ, οι οποίες το έχουν χαρακτηρίσει αντισυνταγματικό, ζητώντας την αναστολή και τροποποίησή του, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο κινητοποιήσεων.

Παρόλα ταύτα, από την 1η Σεπτεμβρίου έως τις αρχές Οκτωβρίου, η Γενική Διεύθυνση Συγκοινωνιακών Υποδομών είχε εκδώσει 121 άδειες διέλευσης σε φορτηγά, ενημερώνοντας σχετικά την Ελληνική Αστυνομία.

Οι εξαιρέσεις για την άδεια διέλευσης

Η άδεια διέλευσης εκδίδεται, όταν ο ιδιοκτήτης, φυσικό ή νομικό πρόσωπο:

α) είναι μόνιμος κάτοικος δήμου που είναι όμορος του οδικού άξονα για την διέλευση του οποίου απαιτείται καταβολή τέλους διοδίων (εφάπτονται ή τέμνονται τα όρια του δήμου με τον οδικό άξονα).

β) είναι δημότης δήμου που είναι όμορος του οδικού άξονα για την διέλευση του οποίου απαιτείται καταβολή τέλους διοδίων (εφάπτονται ή τέμνονται τα όρια του δήμου με τον οδικό άξονα).

γ) εκτελεί δημόσιο έργο σε δήμο που είναι όμορος του οδικού άξονα για την διέλευση του οποίου απαιτείται καταβολή τέλους διοδίων (εφάπτονται ή τέμνονται τα όρια του δήμου με τον οδικό άξονα).

δ) εκτελεί ιδιωτικό έργο σε δήμο που είναι όμορος του οδικού άξονα για την διέλευση του οποίου απαιτείται καταβολή τέλους διοδίων (εφάπτονται ή τέμνονται τα όρια του δήμου με τον οδικό άξονα).

ε) έχει την έδρα της επιχείρησης σε δήμο που είναι όμορος του οδικού άξονα για την διέλευση του οποίου απαιτείται καταβολή τέλους διοδίων (εφάπτονται ή τέμνονται τα όρια του δήμου με τον οδικό άξονα).

στ) εκτελεί αγροτοκτηνοτροφικές δραστηριότητες σε δήμο που είναι όμορος του οδικού άξονα για την διέλευση του οποίου απαιτείται καταβολή τέλους διοδίων (εφάπτονται ή τέμνονται τα όρια του δήμου με τον οδικό άξονα).

Τέλος, εξαιρούνται ΚΤΕΛ, τουριστικά λεωφορεία και φορτηγά, όταν πρόκειται για μεταφορά προϊόντων, δομικών υλικών ή οικοσκευών, μηχανημάτων και κάθε είδους διανομή και τροφοδοσία, αλλά μόνο στο τμήμα του παράπλευρου παραλλαγμένου οδικού δικτύουπου ορίζεται από τους δύο πλησιέστερους στη διεύθυνση αποστολής κόμβους εισόδου-εξόδου προς τον οδικό άξονα για την διέλευση του οποίου απαιτείται καταβολή τέλους διοδίων.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο