ΑρχικήMMMΈχεις ταξί ή ΕΙΧ με οδηγό; Το υπουργείο Μεταφορών δημιουργεί ψηφιακό μητρώο, εντάσσονται και οι συμβάσεις ενοικίασης

Έχεις ταξί ή ΕΙΧ με οδηγό; Το υπουργείο Μεταφορών δημιουργεί ψηφιακό μητρώο, εντάσσονται και οι συμβάσεις ενοικίασης

Στην υλοποίηση ψηφιακού μητρώου των Επιβατηγών Δημοσίας Χρήσης και Επιβατηγών Ιδιωτικής Χρήσης οχημάτων με οδηγό προχωρά το υπουργείο Μεταφορών.

Επιμέλεια: Βάσω Βεγιάζη 

Το υπουργείο προκήρυξε σχετικό διαγωνισμό, ύψους 60.000 ευρώ, σε μια προσπάθεια να μηχανογραφήσει τον κλάδο των επαγγελματιών αυτοκινητιστών, έπειτα από την ψήφιση του τελευταίου νόμου για τις υπηρεσίες διαμεσολάβησης.

Ο ανάδοχος του έργου θα προβεί στη δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας για την τήρηση ψηφιακού μητρώου, σύμφωνα με το άρθρο 18 του ν.4530/2018 (ΦΕΚ 59 Α΄) των:

-Επιβατικών Δημόσιας Χρήσης (Ε.Δ.Χ.) αυτοκινήτων

-Επιβατικών Ιδιωτικής Χρήσης (Ε.Ι.Χ.) με οδηγό και των οδηγών τους,

-Φορέων που παρέχουν υπηρεσίες ηλεκτρονικής ή τηλεφωνικής διαμεσολάβησης, οι οποίες ασκούν ως κύρια οικονομική δραστηριότητα αυτή της μεταφοράς επιβατών κατά το άρ. 12 του ως άνω νόμου ή/ και την ενοικίαση ΕΙΧ με οδηγό κατά το άρ. 13.

Είναι απαραίτητο μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, και κατά τα οριζόμενα του άρ. 20 του ν.4530/2018, στο ψηφιακό Μητρώο να καταχωρούνται στοιχεία των συμβάσεων ενοικίασης των Ε.Ι.Χ. που εκμισθώνονται με οδηγό, κατ’ εφαρμογή των διατάξεων της υποπαρ. Η.2 της παρ. Η του άρθρου πρώτου του ν.4093/2012 (Α’ 222) και των κατ’ εξουσιοδότηση της κανονιστικών πράξεων.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο