ΑρχικήMMMΑλλάζει σύντομα η διοίκηση στον ΟΑΣΘ, όπως διεμήνυσε ο υφυπουργός Μεταφορών Γ. Κεφαλογιάννης

Αλλάζει σύντομα η διοίκηση στον ΟΑΣΘ, όπως διεμήνυσε ο υφυπουργός Μεταφορών Γ. Κεφαλογιάννης

Μέσα στις επόμενες μέρες θα αλλάξει η διοίκηση του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ), «είτε ο κ. Παπάς βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, είτε όχι», δήλωσε ο υφυπουργός Μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης, παραχωρώντας τηλεοπτική συνέντευξη στον «ΣΚΑΪ».

Όπως εξήγησε, πριν από λίγες μέρες ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ Στέλιος Παπάς, έστειλε στη νέα ηγεσία του υπουργείου επιστολή με διάφορα ζητήματα που αντιμετωπίζει ο Οργανισμός και «ουσιαστικά υπέβαλε έμμεσα την παραίτησή του και μας ενημέρωνε ότι θα λείψει για λίγες μέρες από τη Θεσσαλονίκη».

Ο κ. Κεφαλογιάννης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο εκ νέου εμπλοκής ιδιωτών στον Οργανισμό, ωστόσο διευκρίνισε ότι «δεν πρόκειται να επιστρέψουμε στο προηγούμενο καθεστώς».

Παράλληλα, επισήμανε ότι όλες οι διοικήσεις των Οργανισμών θα αξιολογηθούν, υπογραμμίζοντας ότι “σε κάθε περίπτωση οι θέσεις αυτές είναι πολιτικές”.

Ακόμη, αναφέρθηκε στις οφειλές των υπουργείων στους συγκοινωνιακούς φορείς για την άσκηση κοινωνικών πολιτικών (δωρεάν και μειωμένο εισιτήριο), κυρίως από το υπουργείο Εργασίας, ύψους 32 εκατ. ευρώ για το 2018 και 137 εκατ. ευρώ για το 2019.

Τέλος, υπογράμμισε ότι το υπουργείο θα δώσει προτεραιότητα στην απλοποίηση των διαδικασιών για την ίδρυση και λειτουργία των υδατοδρομίων.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο