ΑρχικήMMMΑλλάζουν οι διοικήσεις σε Εγνατία Οδό και Αττικό Μετρό. Ακρόαση στη Βουλή την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου

Αλλάζουν οι διοικήσεις σε Εγνατία Οδό και Αττικό Μετρό. Ακρόαση στη Βουλή την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου

Αλλάζουν οι διοικήσεις σε Εγνατία Οδό και Αττικό Μετρό. Την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου, θα συνεδριάσει η Επιτροπή Δημόσιων Επιχειρήσεων, Τραπεζών, Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας και Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης της Βουλής, με θέμα την αλλαγή των διοικήσεων.

Του Φώτη Φωτεινού 

Στην Αττικό Μετρό, πρόεδρος τοποθετείται ο πρώην υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Νίκος Ταχιάος και διευθύνων σύμβουλος ο πρώην αντιπρόεδρος της ΕΡΓΟΣΕ, Νίκος Κουρέτας.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, γένι και γυαλιά

Από αριστερά: Ν. Κουρέτας, Γ. Καραγιάννης

Στην Αττικό Μετρό διατηρήθηκε το «δυαρχικό μοντέλο», δηλαδή ο πρόεδρος να προέρχεται από την Θεσσαλονίκη και να δίνει το στίγμα της ολοκλήρωσης του Μετρό της Θεσσαλονίκης, το οποίο ανακοινώθηκε ότι θα παραδοθεί τον Απρίλιο του 2023 και ο διευθύνων σύμβουλος από την Αθήνα, έχοντας στη διαχείρισή του τον «καυτό φάκελο» του διαγωνισμού για το πρώτο τμήμα της γραμμής 4.

Αντίστοιχα, την ίδια ημέρα ορίστηκε η ακρόαση της νέας διοίκησης της Εγνατίας Οδού.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα

Από αριστερά: Κ. Κουτσούκος, Κ. Καραμανλής

Πρόεδρος αναλαμβάνει ο Γιώργος Κωνσταντόπουλος, νυν πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδας και πρώην βουλευτής Πιερίας της ΝΔ και διευθύνων σύμβουλος ο νυν διευθυντής Λειτουργίας Διοδίων της εταιρείας, Κωνσταντίνος Κουτσούκος.

Σημειώνεται ότι η Εγνατία Οδός βρίσκεται σε φάση ιδιωτικοποίησης, ωστόσο ενδέχεται να ακυρωθεί ή τροποποιηθεί σε σημαντικό βαθμό ο σχετικός διαγωνισμός.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο