ΑρχικήMMMΑποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στον ηλεκτρικό. Κανονικά διεξάγονται όλα τα δρομολόγια

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στον ηλεκτρικό. Κανονικά διεξάγονται όλα τα δρομολόγια

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στον ηλεκτρικό, κανονικά διεξάγονται όλα τα δρομολόγια, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από την ΣΤΑΣΥ.

Χθες το βράδυ, εκτροχιάστηκε συρμός στο σταθμό «Νέο Ηράκλειο», χωρίς να υπάρξει κανένας τραυματισμός.

Ωστόσο, έως και σήμερα το πρωί υπήρξαν τροποποιήσεις δρομολογίων, καθώς αυτά διεξάγονταν από τον Πειραιά έως τη Νέα Ιωνία και από την Ειρήνη έως την Κηφισιά.

Κοινή ανακοίνωση για το συμβάν έβγαλαν το Σωματείο Εργαζομένων ΣΤΑΣΥ και το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών.

treno2

Φωτογραφία από το συμβάν

Η ανακοίνωση των σωματείων  

Οι εργαζόμενοι στη ΣΤΑ.ΣΥ εκφράζουμε τη λύπη μας για τη ταλαιπωρία, που υφίσταται το επιβατικό κοινό, εξαιτίας της τροποποίησης των δρομολογίων της Γραμμής 1, μετά από το ατύχημα, το οποίο συνέβη αργά το βράδυ της Παρασκευής, στο σταθμό του Νέου Ηράκλειου.

Όπως είναι γνωστό, περίπου στις 11 το βράδυ της Παρασκευής, εκτροχιάστηκε συρμός τρένου κατά την είσοδό του στο σταθμό του Νέου Ηρακλείου, χωρίς ευτυχώς να υπάρξει κανένας τραυματισμός.

Αμέσως, οι εργαζόμενοι βάρδιας, ο καθένας στο τομέα του, κινητοποιήθηκαν, έκαναν όλες τις προβλεπόμενες ενέργειες για την αποτροπή άλλων ατυχημάτων και σε πολύ σύντομο χρόνο έγινε, με απόλυτη ασφάλεια, ο απεγκλωβισμός ΟΛΩΝ των επιβατών, που έφτασαν, χωρίς πρόβλημα, στην αποβάθρα του σταθμού.

Ειδικά, στο σταθμό του Ν. Ηράκλειου, οι ενέργειες για τον απεγκλωβισμό των επιβατών έγιναν με απόλυτη επιτυχία χάρη στον Υπεύθυνο Σταθμού,  στους Επόπτες Ασφαλείας, στον ηλεκτροδηγό του τρένου και στον ηλεκτροδηγό νυχτερινής βάρδιας, που ως όφειλε βρισκόταν στον σταθμό «Ειρήνη» και έσπευσε, άμεσα, στο σημείο του ατυχήματος. Καθοριστική ήταν και η συμβολή του προσωπικού ασφαλείας του σταθμού.

Επίσης, με ασφάλεια και χωρίς κανένα πρόβλημα έγινε και ο απεγκλωβισμός επιβατών από άλλο συρμό, που βρισκόταν μεταξύ των σταθμών Νέας Ιωνίας και Ν. Ηρακλείου και λόγω του ατυχήματος ακινητοποιήθηκε για λόγους ασφαλείας.

Με αφορμή τα παραπάνω, θεωρούμε αναγκαίο να επισημάνουμε ότι οι συνάδελφοι της βάρδιας απέδειξαν, συνολικά, πως η υπευθυνότητα, η εκπαίδευση και η συνέπεια των εργαζόμενων στη ΣΤΑ.ΣΥ παραμένει σε υψηλότατο επίπεδο και αποτελεί την εγγύηση για την ασφάλεια των επιβατών ακόμα και σε δύσκολες συνθήκες, όπως είναι ο εκτροχιασμός ενός τρένου.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο