ΑρχικήMMMΑπόφαση σοκ: Δεν ανανεώνεται η άδεια της Uber στο Λονδίνο, υποβάλει έφεση η εταιρεία

Απόφαση σοκ: Δεν ανανεώνεται η άδεια της Uber στο Λονδίνο, υποβάλει έφεση η εταιρεία

Απόφαση σοκ για την Uber στην Αγγλία. H άδεια λειτουργίας της εταιρείας στο Λονδίνο δεν θα ανανεωθεί, όπως ανακοίνωσε η αρμόδια αρχή, Transport for London (TfL).

Σύμφωνα με το BBC, η TfL κατέληξε στο συμπέρασμα πως η εταιρεία δεν πληροί τις προϋποθέσεις κατοχής σχετικής άδειας (private hire operator). 

Για την ακρίβεια, η αρμόδια αρχή ανακοίνωσε πως η στάση και η προσέγγιση της Uber υποδεικνύουν έλλειψη εταιρικής υπευθυνότητας, κάτι που θα μπορούσε να έχει ως αποτέλεσμα κινδύνους για τη δημόσια ασφάλεια.

Η Uber, από πλευράς της, ανακοίνωσε ότι θα υποβάλει έφεση για να διατηρήσει την άδειά της, υποστηρίζοντας πως η απόφαση αυτή δείχνει, σε όλο τον κόσμο, πως το Λονδίνο «αντί να είναι ανοιχτό, είναι κλειστό σε εταιρείες που καινοτομούν».

Όπως αναφέρει το BBC, υπήρχε εδώ και καιρό φημολογία πως η λειτουργία της εφαρμογής θα απαγορευόταν στο Λονδίνο.

Πολέμιοί της υποστηρίζουν πως προκαλεί συμφόρηση στην κυκλοφορία και ότι η εταιρεία δεν λαμβάνει τη μέριμνα που πρέπει για την επιτήρηση και τους κανόνες λειτουργίας των οδηγών της.

Σημειώνεται πως στο Λονδίνο την εφαρμογή χρησιμοποιούν γύρω στα 3,5 εκατ. επιβάτες και 40.000 οδηγοί.

Ο δήμαρχος του Λονδίνου, Σαντίκ Καν δήλωσε ότι υποστηρίζει την απόφαση της TfL- όπως και ο γενικός γραμματέας της ένωσης οδηγών ταξί, Στιβ Μακναμάρα, ο οποίος τόνισε πως «αυτή η εταιρεία δεν έχει θέση στους δρόμους του Λονδίνου». Η Uber έχει περιθώριο 21 ημερών για υποβάλει έφεση.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
Tags
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο