ΑρχικήMMMΒελτιώνονται οι συχνότητες των αστικών λεωφορείων της Αθήνας. Σχετικός πίνακας

Βελτιώνονται οι συχνότητες των αστικών λεωφορείων της Αθήνας. Σχετικός πίνακας

Βελτιώνονται οι συχνότητες των αστικών λεωφορείων της Αθήνας. Αυτό υποστηρίζει, σε διαδικτυακή ανάρτηση, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής.

Ο υπουργός, στην ανάρτησή του, παραθέτει τους βραχυπρόθεσμους και μακροπρόθεσμους στόχους για την πύκνωση των δρομολογίων των λεωφορείων του ΟΑΣΑ.

Ειδικότερα, από τον Ιανουάριο του 2020, κάτω από 10 λεπτά θα διεξάγεται το 8% των δρομολογίων, μεταξύ 10 και 20 λεπτών το 43% των δρομολογίων και 20 λεπτά και άνω το 49% των δρομολογίων.

«Οι πολίτες αξίζουν καλύτερες αστικές συγκοινωνίες. Έχουμε θέσει συγκεκριμένους, ρεαλιστικούς και μετρήσιμους στόχους για την πύκνωση των δρομολογίων στις γραμμές του ΟΑΣΑ, σε 2 φάσεις: η πρώτη άμεσα και η δεύτερη με την προμήθεια νέων οχημάτων.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Παραλάβαμε μια ιδιαίτερα προβληματική κατάσταση, με το 70% των γραμμών να περνούν με συχνότητα άνω των 20’!

Αυτό δυστυχώς δεν διορθώνεται μέσα σε μια νύχτα. Γι’ αυτό αυξάνουμε όσο είναι δυνατόν τα λεωφορεία που κυκλοφορούν στους δρόμους.

Παράλληλα, ζήτησα από τη διοίκηση του ΟΑΣΑ να ετοιμάσει και να εφαρμόσει σταδιακά έναν νέο, πιο ορθολογικό σχεδιασμό των δρομολογίων. Ξεκίνησε να εφαρμόζεται και θα ολοκληρωθεί τον Ιανουάριο, ώστε η κατάσταση να βελτιωθεί αισθητά.

Και σε επόμενο στάδιο, με την προμήθεια νέων λεωφορείων, θα καταφέρουμε επιτέλους η Αθήνα να έχει τις συγκοινωνίες που αρμόζουν σε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα», αναφέρει ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο