ΑρχικήMMMΔάνειο 47 εκατ. ευρώ από την ΕΤΕπ στην ουγγρική Volán Buszpark για eco-friendly λεωφορεία

Δάνειο 47 εκατ. ευρώ από την ΕΤΕπ στην ουγγρική Volán Buszpark για eco-friendly λεωφορεία

Δάνειο, ύψους 47 εκατ. ευρώ, θα λάβει από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) η Volán Buszpark Kft, η μεγαλύτερη εταιρεία λεωφορείων της Ουγγαρίας.

Πρόκειται για το πρώτο μέρος ενός δανείου 140 εκατ. ευρώ, που αποσκοπεί στον εκσυγχρονισμό σχεδόν του 50% του στόλου λεωφορείων της Volán, σε συνδυασμό με χρηματοδότηση από τράπεζες.

Να σημειωθεί ότι, το δάνειο της ΕΤΕπ είναι εγγυημένο από το «Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων» (European Fund for Strategic Investments – EFSI), δεδομένου ότι το έργο ανταποκρίνεται στον στόχο της έξυπνης και βιώσιμης αστικής κινητικότητας στην ΕΕ.

Με τα καινούργια λεωφορεία του, η Volán θα μειώσει τις εκπομπές CO2 κατά 38% τα επόμενα 4 χρόνια, ενώ το επιβατικό κοινό θα κινείται με ασφαλέστερα, ταχύτερα και πιο φιλικά προς το περιβάλλον λεωφορεία σε περιφερειακές και αστικές γραμμές σε ολόκληρη την Ουγγαρία.

Επίσης, η Volán σχεδιάζει να προσθέσει 3.200 νέα λεωφορεία την προσεχή 4ετία στο στόλο της, να βελτιώσει την ενεργειακή αποδοτικότητα και την ποιότητα των δημόσιων συγκοινωνιών στην Ουγγαρία, όπου τα 2/3 των οικισμών είναι προσβάσιμα μόνο με το λεωφορείο.

Β. Βεγιάζη

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο