ΑρχικήMMMΔίκτυο ποδηλατοδρόμων και πεζόδρομων 17 χλμ. αποκτά ο Δήμος Νίκαιας – Άγ. Ι. Ρέντη

Δίκτυο ποδηλατοδρόμων και πεζόδρομων 17 χλμ. αποκτά ο Δήμος Νίκαιας – Άγ. Ι. Ρέντη

Στη δημιουργία εκτεταμένου δικτύου ποδηλατοδρόμων και πεζόδρομων,  μήκους 17 χλμ., θα προχωρήσει ο Δήμος Νίκαιας – Άγ. Ι. Ρέντη, που θα εκτείνεται από την οδό Πειραιώς στον Άγ. Ι. Ρέντη και θα καταλήγει στην περιοχή της Νεάπολης στη Νίκαια.

Σημειωτέων, τη χρηματοδότησή του έχει αναλάβει το υπουργείο Εσωτερικών, στο πλαίσιο του προγράμματος “Αντώνης Τρίτσης”.

Ο δήμαρχος Νίκαιας – Άγ. Ι. Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης δήλωσε ότι το έργο θα αλλάξει ριζικά την εικόνα της πόλης και τη μετακίνηση σε αυτήν, ενώ τόνισε πως στόχος της δημοτικής αρχής είναι ο εκσυγχρονισμός και μια πόλη φιλική στους κατοίκους, προσαρμοσμένη στις ανάγκες τους.

Σύμφωνα με τη μελέτη προβλέπεται ειδικό οδόστρωμα, ενίσχυση με νησίδες πρασίνου καθώς και σύγχρονος φωτισμός Led. Συγκεκριμένα το πλάτος του δικτύου θα κυμαίνεται από 3,75 έως 4,5 μέτρα και θα είναι διπλής κατεύθυνσης.

Ακόμη, το σχέδιο προβλέπει δύο σημεία εκκίνησης, από την οδό Βαρίκα και τη Φαλήρου στο Ρέντη και θα συνδέει την κεντρική πλατεία, το Δημαρχείο, τον Προαστιακό.

Στη συνέχεια θα περνά από το αθλητικό κέντρο “Μελίνα Μερκούρη”, το χώρο ψυχαγωγίας στο Village Park, τον πολυχώρο “Μάνος Λοΐζος” και τον “Πλάτωνα”, το Κρατικό Νοσοκομείο, θα ακολουθεί την οδό Μπελογιάννη, το Δημαρχείο Νίκαιας μέχρι το Σταθμό του μετρό και το ιστορικό κέντρο της Νίκαιας, τη Μάντρα, το Μουσείο και το Κηποθέατρο, αλλά και από την Π. Ράλλη, το Περιβολάκι, μέχρι τη Χαλκηδόνα, το Κατράκειο και το άλσος του Άγιου Φίλιππου.

Το δίκτυο θα καταλήγει σε χώρο πρασίνου και αναψυχής στο πρώην κοιμητήριο της Νεάπολης.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο