ΑρχικήMMMΕμμένει ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ για οφειλές 133 εκατ. Απλήρωτοι για 3 μήνες οι εργαζόμενοι

Εμμένει ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ για οφειλές 133 εκατ. Απλήρωτοι για 3 μήνες οι εργαζόμενοι

Απλήρωτοι για τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο παραμένουν οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των εργαζομένων Αθανάσιο Ζάχο, που μίλησε στη συνεδρίαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, όπως μετέδωσε το ΑΜΠΕ.

«Ο ΟΑΣΘ μέχρι πριν λίγα χρόνια ήταν πρότυπο οικονομικό μοντέλο. Κυκλοφορούσε ολοκαίνουρια λεωφορεία και μετά το 2014 άρχισαν τα ιδιαίτερα προβλήματα.

Βέβαια τα προβλήματα άρχισαν από το 2010 όπως σε όλη τη χώρα. Τα χρήματα που οφείλονται στον ΟΑΣΘ είναι η μη συμφωνία τιμολογιακής πολιτικής, η κοινωνική πολιτική που κάνει, η αλλαγή του ΦΠΑ και τα χρωστούμενα χρήματα από τη διαιτησία», σημείωσε.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΔΣ του ΟΑΣΘ, Χρήστος Στεφανίδης σημείωσε ότι, στον ΟΑΣΘ, οφείλονται περίπου 133 εκατομμύρια ευρώ, ενώ ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, Λάζαρος Κυρίζογλου τόνισε ότι η συζήτηση για το θέμα έγινε για την ενημέρωση των πολιτών.

«Προσβλέπουμε σε μια συνεργασία μαζί σας για να βελτιωθούν οι υπηρεσίες και πολλά ακόμη να αλλάξουν», είπε ο κ. Κυρίζογλου και τόνισε ότι η ΠΕΔ θα τοποθετηθεί υπεύθυνα για το τι είδους οργανισμός θα πρέπει να είναι ο ΟΑΣΘ (αμιγώς ιδιωτικός, μεικτού τύπου με τη συμμετοχή και των Δήμων, αμιγώς δημοτικός ή οτιδήποτε άλλο), όταν ανοίξει μια συζήτηση για να διαπιστωθεί η κατάσταση που επικρατεί, με βάση οικονομοτεχνικές μελέτες που πρέπει να γίνουν.

«Δεν παίρνουμε τη δική σας θέση, αλλά τη θέση των πολιτών που πρέπει να μεταφέρονται από τον ΟΑΣΘ», είπε και τόνισε ότι η ΠΕΔ θα ζητήσει από τον υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη να την ενημερώσει για τις θέσεις του υπουργείου.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
Tags
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο