ΑρχικήMMMΕνισχύονται με 800 λεωφορεία οι αστικές συγκοινωνίες Αθήνας και Θεσσαλονίκης, σε δημόσια διαβούλευση ο διαγωνισμός

Ενισχύονται με 800 λεωφορεία οι αστικές συγκοινωνίες Αθήνας και Θεσσαλονίκης, σε δημόσια διαβούλευση ο διαγωνισμός

Σε ένα σημαντικό βήμα για την ανανέωση του στόλου των αστικών συγκοινωνιών Αθήνας και Θεσσαλονίκης προχωρά το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Το υπουργείο έθεσε προς ανοικτή δημόσια διαβούλευση τον διαγωνισμό, με τίτλο «Ανανέωση του στόλου αστικών λεωφορείων για τις μείζονες περιοχές της Αττικής και της Θεσσαλονίκης».

H διαβούλευση αφορά διεθνή ανοικτό ηλεκτρονικό δημόσιο διαγωνισμό, συνολικού εκτιμώμενου προϋπολογισμού 372 εκατ. ευρώ (με ΦΠΑ) για την προμήθεια:

-200 απλών αστικών λεωφορείων 12m υβριδικής τεχνολογίας EURO VI,

-200 απλών αστικών λεωφορείων 12m συμπιεσμένου φυσικού αερίου (CNG) EURO VI,

-100 αρθρωτών αστικών λεωφορείων 18m συμπιεσμένου φυσικού αερίου (CNG) EURO VΙ και

-300 απλών αστικών ηλεκτρικών λεωφορείων 12m και των παρελκόμενων αυτών (φορτιστών βραδείας φόρτισης).

Η διαβούλευση, που θα διαρκέσει 20 ημέρες, έχει στόχο την διαμόρφωση δημόσιας σύμβασης που θα είναι ρεαλιστική με βάση τις υπάρχουσες τεχνολογικές δυνατότητες και παράλληλα θα ικανοποιεί την στρατηγική για τις αστικές συγκοινωνίες στις περιοχές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Αυτά τα 800 λεωφορεία εντάσσονται στην πρώτη φάση ενίσχυσης του στόλου. Θα ακολουθήσει η δεύτερη φάση, εντός του έτους, άλλων 500 λεωφορείων.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο