ΑρχικήMMMΕντατικοποίηση των ελέγχων στα ΕΙΧ υποσχέθηκε ο υφυπουργός Μεταφορών στην ΠΟΕΙΑΤΑ

Εντατικοποίηση των ελέγχων στα ΕΙΧ υποσχέθηκε ο υφυπουργός Μεταφορών στην ΠΟΕΙΑΤΑ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η πρώτη συνάντηση μεταξύ του υφυπουργού Μεταφορών Γιάννη Κεφαλογιάννη και των συνεργατών του με το προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ταξί.

Στη συνάντηση που διήρκησε περισσότερο από μια ώρα συζητήθηκαν όλα τα τρέχοντα ζητήματα που αφορούν τον κλάδο.

Και οι δυο πλευρές, όπως αναφέρει η ΠΟΕΙΑΤΑ, συμφώνησαν στην διατήρηση του θεσμικού πλαισίου, όπως αυτό διαμορφώθηκε τα τελευταία χρόνια, καθώς και στην αξιοποίηση της ψηφιακής πλατφόρμας που ανακοινώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα.

Ο κ. Κεφαλογιάννης δεσμεύτηκε ότι θα εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι στα Ε.Ι.Χ., προκειμένου να περιοριστούν τα κρούσματα υποκλοπής μεταφορικού έργου.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ

Επίσης, συζητήθηκε η πρόσφατη τροποποίηση της ελάχιστης μίσθωσης, καθώς και η πρόταση που κατέθεσε η Ομοσπονδία για ενιαία ελάχιστη τιμή (90 ευρώ) στις συμβάσεις μίσθωσης Ε.Ι.Χ για όλη την Ελλάδα και τρίωρη ελάχιστη σύμβαση σε όλη την επικράτεια, ή εναλλακτικά για τη νησιωτική Ελλάδα διάρκεια σύμβασης μιας ώρας με ελάχιστη χρέωση 60 ευρώ, καθώς και επιπλέον χρέωση 30 ευρώ ανά/ώρα, αν η σύμβαση έχει διάρκεια μεγαλύτερη των τριών ωρών.

Ο κ. Κεφαλογιάννης τόνισε ότι θα είναι πάντα σε ανοιχτή γραμμή με την διοίκηση της Ομοσπονδίας, προκειμένου να αναζητηθούν οι καλύτερες λύσεις στα θέματα που αφορούν το ταξί.

Επεσήμανε, επίσης, όπως υποστηρίζει η ΠΟΕΙΑΤΑ, ότι θα συμβάλλει να λυθούν άμεσα:

α. το ζήτημα της άμεσης εφαρμογή του Νόμου για απαγόρευση είσπραξης κομίστρου από διαμεσολαβητικές εφαρμογές, καθώς και

β. το ζήτημα με τον ΦΠΑ όταν ο κύκλος εργασιών δεν υπερβαίνει τις 10.000 ευρώ. (δεν μπορεί να έχει ισχύ για τα ταξί).

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο