ΑρχικήMMMΕντείνονται οι έλεγχοι στις λεωφορειολωρίδες, ανανέωση στόλου λεωφορείων και με leasing

Εντείνονται οι έλεγχοι στις λεωφορειολωρίδες, ανανέωση στόλου λεωφορείων και με leasing

Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι στις λεωφορειολωρίδες, μέσω της τοποθέτησης καμερών, όπως ανέφερε σε ραδιοφωνική συνέντευξη ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής.

«Αυτή τη στιγμή, σε συνεργασία με τον ΟΑΣΑ, επειδή σε πολύ λίγες περιπτώσεις λειτουργούν οι κάμερες, θ’ αρχίσουμε να βάζουμε κάμερες στις λεωφορειολωρίδες, έτσι ώστε ν’ αποθαρρύνουμε τους οδηγούς Ι.Χ. να μπαίνουν σε αυτές.

Δεν το κάνουμε από τιμωρητική διάθεση, αλλά, δυστυχώς, σήμερα στην Αθήνα κυκλοφορούν κάτω από 1.100 λεωφορεία  – ενώ είχαμε παραλάβει 850 – και ο μέσος όρος του χρόνου (χρονοαπόσταση) που περιμένει ο πολίτης για να πάρει ένα λεωφορείο είναι 20 λεπτά. Πράγμα το οποίο είναι απαράδεκτο για μία σύγχρονη πρωτεύουσα της Ε.Ε.», τόνισε ο υπουργός Μεταφορών, υπογραμμίζοντας ότι το τελευταίο διάστημα έχει βελτιωθεί η εικόνα με την αύξηση του διαθέσιμου στόλου.

Για την ανανέωση του στόλου των λεωφορείων τόνισε ότι «έχουμε ήδη ψηφίσει τροπολογία, όπου επιτρέπουμε στους οργανισμούς, στον ΟΑΣΘ και στην ΟΣΥ, να κάνουμε και leasing λεωφορείων, έτσι ώστε μέχρι να έρθουν τα νέα λεωφορεία, που πολλά από αυτά θα είναι και ηλεκτροκίνητα, να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε το τεράστιο πρόβλημα».

Στη συνέχεια, συμπλήρωσε ότι «πολύ σύντομα – θέλω να ελπίζω – αν απεγκλωβίσουμε και βρούμε κονδύλια από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, για να μπορέσουμε να απεγκλωβίσουμε τα απαιτούμενα κεφάλια, μπορούμε με διαδικασίες σχετικά γρήγορες, να έχουμε κάποιο μεταχειρισμένο τροχαίο υλικό, όχι καινούργια λεωφορεία, αλλά πολύ πιο νέα από αυτά που βλέπουμε σήμερα να κυκλοφορούν.

Ο στόχος είναι η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη, μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, να αλλάξουμε συνολικά και καθολικά το προφίλ του στόλου τους».

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο