ΑρχικήMMMΕπαναλειτουργούν και ενισχύονται εκδοτήρια στο μετρό, επιστρέφουν οδηγοί στα λεωφορεία, η πιστωτική κάρτα ως ηλεκτρονικό εισιτήριο

Επαναλειτουργούν και ενισχύονται εκδοτήρια στο μετρό, επιστρέφουν οδηγοί στα λεωφορεία, η πιστωτική κάρτα ως ηλεκτρονικό εισιτήριο

Σειρά ενεργειών με στόχο την βελτίωση των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας δρομολογεί το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Της Βάσως Βεγιάζη

Συγκεκριμένα, έπειτα από σχετικές κατευθύνσεις του υφυπουργού Γιάννη Κεφαλογιάννη, επαναλειτουργούν, αλλά και ενισχύονται με περισσότερες βάρδιες εκδοτήρια σε σταθμούς του μετρό με υψηλή τουριστική κίνηση, όπως Ακρόπολη, Μοναστηράκι, Θησείο, Σύνταγμα και Σταθμός Λαρίσης.

Παράλληλα, το υπουργείο Μεταφορών ήρθε σε συνεννόηση με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για την συνδρομή της Αστυνομίας στους ελέγχους εισιτηρίων, ενώ ήδη είναι εμφανής η παρουσία Αστυνομικών σε κεντρικούς σταθμούς.

Επίσης, το υπουργείο έδωσε κατεύθυνση στον ΟΑΣΑ για τον περαιτέρω εμπλουτισμό των υπηρεσιών του ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Για παράδειγμα, έως την άνοιξη του 2020 εκτιμάται ότι οι πιστωτικές / χρεωστικές / τραπεζικές κάρτες θα μπορούν να χρησιμοποιούνται και ως ηλεκτρονικό εισιτήριο.

Σε ότι αφορά τις οδικές συγκοινωνίες, επιστρέφουν στην ΟΣΥ 30 οδηγοί και υπάλληλοι, οι οποίοι ήταν αποσπασμένοι σε πολιτευτές που δεν εξελέγησαν.

Τέλος, το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ενεργοποιεί δευτεροβάθμιο υγειονομικό έλεγχο στην ΟΣΥ, καθώς διαπιστώθηκε ότι, την τρέχουσα περίοδο, μεγάλος αριθμός οδηγών βρίσκεται σε αναρρωτική άδεια.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
Σχόλια
  • Μα είστε σοβαροί; Πως ενισχύονται όταν κλείνεις το εκδοτήριο σε ένα σταθμό (Φιξ) για να ανοίξεις την Ακρόπολη που δεν εκδίδει καν νέες κάρτες. Ναι σαφώς χρειάζεται να είναι ανοικτό το εκδοτήριο της Ακρόπολης αλλά με πρόσληψη προσωπικού και όχι με μπαλώματα του τύπου κόβω από εδώ να βάλω εκεί.

    9 Αυγούστου, 2019
  • Σωστή παρατήρηση!

    10 Αυγούστου, 2019

Αφήστε ένα σχόλιο