ΑρχικήMMMΕπιστολή δημάρχου Πειραιά στον υπουργό Μεταφορών για τη γέφυρα της Γρηγορίου Λαμπράκη

Επιστολή δημάρχου Πειραιά στον υπουργό Μεταφορών για τη γέφυρα της Γρηγορίου Λαμπράκη

Επιστολή στον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστο Σπίρτζη απέστειλε, στις 25/1/2019, ο δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, ζητώντας να πραγματοποιηθεί στατικός έλεγχος στη γέφυρα της Γρηγορίου Λαμπράκη, καθώς και εργασίες για την άμεση αποκατάσταση ή ενίσχυσή της, εφόσον κριθούν αναγκαίες.

Ο κ. Μώραλης στην επιστολή του, αναφέρει χαρακτηριστικά πως η Αττικό Μετρό όφειλε να μελετήσει τη στατική επάρκεια της γέφυρας για το σύνολο των φορτίων της και να προβεί στις αποκαταστάσεις, αν χρειαστεί, με βάση το πλαίσιο Συμφώνου Συνεργασίας με τον Δήμο Πειραιά, το οποίο υπεγράφη την 12η Ιουνίου 2012.

Ο όποιος έλεγχος έγινε από την ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, το 2015, θα πρέπει να επικαιροποιηθεί, αλλά και να υπάρξει προς τον Δήμο Πειραιά έγγραφη ρητή διαβεβαίωση σε σχέση με τη στατική επάρκεια της γέφυρας.

Επιπλέον, τονίζει πως διαβλέπει μια προσπάθεια μετακύλησης υποχρεώσεων στον Δήμο για τη γέφυρα της Γρηγορίου Λαμπράκη, παρά το γεγονός ότι δεν είχε καμία εμπλοκή  ούτε στην κατασκευή της το 1963, ούτε και στη μετέπειτα κατασκευή του ανισόπεδου κόμβου μεταξύ της εξόδου από τη Γρηγορίου Λαμπράκη προς την Ομηρίδου Σκυλίτση το 2003 και ως εκ τούτου ο Δήμος δεν διαθέτει κανένα στοιχείο γι΄ αυτές τις κατασκευές.

Ο κ. Μώραλης υπογράμμισε πως οι έγγραφες βεβαιώσεις χρήσης της γέφυρας που έχει μέχρι σήμερα στη διάθεσή του από την ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ  δεν επαρκούν, καθώς προέκυψαν εκ νέου ανησυχίες από τον πρόσφατο έλεγχο από κλιμάκιο της Περιφέρειας.

Ως εκ τούτου, ο κ. Μώραλης ζητά να προχωρήσουν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες που αφορούν αρχικά σε νέο στατικό έλεγχο της γέφυρας, καθώς και στην άμεση αποκατάσταση ή ενίσχυση της γέφυρας, εάν φυσικά κάτι τέτοιο κριθεί αναγκαίο από τα  αποτελέσματα  που θα προκύψουν.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο