ΑρχικήMMMΗ ΕΕΤΤ τεχνικός σύμβουλος της Περιφέρειας Αττικής στην ανάπτυξη πρωτοβουλιών για «έξυπνες» Περιφέρειες και πόλεις

Η ΕΕΤΤ τεχνικός σύμβουλος της Περιφέρειας Αττικής στην ανάπτυξη πρωτοβουλιών για «έξυπνες» Περιφέρειες και πόλεις

Σύμφωνο Συνεργασίας συνυπέγραψαν ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλη και ο προέδρος της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), Δρα Κων/νος Μασσέλος, με στόχο τον κοινό σχεδιασμό και την ανάπτυξη και ολοκλήρωση ψηφιακών έργων και προγραμμάτων.

Το Σύμφωνο Συνεργασίας μεταξύ Περιφέρεια Αττικής και ΕΕΤΤ αφορά, μεταξύ άλλων, τα εξής:

-Την υλοποίηση δράσεων ψηφιακής εκπαίδευσης και ψηφιακού εγγραμματισμού, με τη δημιουργία 100 hotspots σε περιφερειακές δομές και σχολεία της Αττικής. Η ΕΕΤΤ θα αναλάβει την συνδρομή της Περιφέρειας Αττικής, ιδίως σε θέματα ενημέρωσης και προστασίας καταναλωτών.

-Ανάπτυξη πρωτοβουλιών για τις «Έξυπνες Περιφέρειες» (“Smart Regions”) και τις «Έξυπνες Πόλεις» (“Smart Cities”). Η ΕΕΤΤ θα λειτουργήσει, ως τεχνικός σύμβουλος της Περιφέρειας Αττικής.

Τέλος, οι δύο πλευρές θα συνεργαστούν για την υποβολή κοινών προτάσεων για προγράμματα χρηματοδότησης συναφών δράσεων, καθώς και σε ζητήματα αρμοδιοτήτων της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Αττικής.

Με αφορμή την υπογραφή του Συμφώνου ο κ. Πατούλης επισήμανε ότι «Η Περιφέρεια Αττικής συνεργάζεται στενά με την Επιστημονική και Ακαδημαϊκή κοινότητα της χώρας με στόχο την υλοποίηση προγραμμάτων κα δράσεων που αφορούν έξυπνες εφαρμογές και στον ψηφιακό εγγραμματισμό».

Από την πλευρά του ο κ. Μασσέλος εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η συνεργασία που θα αναπτυχθεί μεταξύ των δύο πλευρών θα είναι προς όφελος των πολιτών και θα συμβάλει στην υλοποίηση ενεργειών που θα αφορούν στην προστασία καταναλωτών.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο