ΑρχικήMMMΗ Uber ανακοίνωσε ότι αναστέλλει την υπηρεσία uberX στην Ελλάδα. Κανονικά η υπηρεσία UberTAXI

Η Uber ανακοίνωσε ότι αναστέλλει την υπηρεσία uberX στην Ελλάδα. Κανονικά η υπηρεσία UberTAXI

Την υπηρεσία uberX ανακοίνωσε ότι αναστέλλει στην Ελλάδα η Uber, εξαιτίας του νέου νομοθετικού πλαισίου για την αγορά των ταξί, καθώς – όπως υποστηρίζει – συνοδεύεται από σειρά πρόσθετων περιοριστικών διατάξεων.

Μάλιστα, σύμφωνα με στελέχη της εταιρείας, η αναστολή της υπηρεσίας uberX θα επιφέρει αρνητικές συνέπειες σε 200 συνεργαζόμενες εταιρείες, οι οποίες απασχολούν 1.300 οδηγούς.     

Η Uber, σε σχετική ανακοίνωση, υπογραμμίζει ότι «από τότε που ήρθαμε στην Ελλάδα το 2015, το uberX έχει γίνει μία από τις πλέον δημοφιλείς επιλογές στην Αθήνα για ασφαλή μετακίνηση στην πόλη.

Ωστόσο, ένα νέο νομοθετικό πλαίσιο ψηφίστηκε πρόσφατα με διατάξεις που επηρεάζουν τις υπηρεσίες ridesharing», συμπληρώνοντας ότι «θα πρέπει να αξιολογήσουμε, εάν και πώς μπορούμε να λειτουργήσουμε σύμφωνα με αυτό το νέο πλαίσιο και θα αναστείλουμε το uberX στην Αθήνα, από την επόμενη Τρίτη, μέχρι να βρούμε μία κατάλληλη λύση».

Η εταιρεία εκφράζει ενστάσεις για σειρά διατάξεων του νέου νομοσχεδίου, όπως την έναρξη και ολοκλήρωση δρομολογίων αυτοκινήτων της εταιρείας ή συνεργαζόμενων εταιρειών από γκαράζ και τις πρόσθετες ρυθμίσεις για τις διαδικτυακές πλατφόρμες.

«Παραμένουμε αποφασισμένοι να συνεισφέρουμε στην Ελλάδα και θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε την υπηρεσία uberTAXI στην Αθήνα.

Τις επόμενες μέρες, θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να στηρίξουμε τους συνεργάτες και τους οδηγούς που βασίστηκαν στην εφαρμογή μας κατά τη διάρκεια των τελευταίων χρόνων», επισημαίνει η εταιρεία.

H αντίδραση του υπουργείου Μεταφορών 

«Για να φύγει κάποιος από την Ελλάδα θα πρέπει να έχει έδρα στην Ελλάδα, έστω ένα γραφείο. Να φορολογείται στην Ελλάδα, η Uber δεν έχει τίποτα. Από πού να φύγει;».

Με αυτά τα λόγια, σχολίασε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης την απόφαση της Uber να αναστείλει μία από τις υπηρεσίες της.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο