ΑρχικήMMMΘετικό μέτρο για τα τουριστικά λεωφορεία: Μειώνονται κατά 50% τα τέλη κυκλοφορίας

Θετικό μέτρο για τα τουριστικά λεωφορεία: Μειώνονται κατά 50% τα τέλη κυκλοφορίας

Ένα θετικό μέτρο για τα τουριστικά λεωφορεία, τα οποία έχουν πληγεί σημαντικά από την πανδημία, λόγω της μείωσης των τουριστικών ροών ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών.

Το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε τη μείωση των τελών κυκλοφορίας για το 2021 κατά 50%.

Αναλυτικά:

α) για την Α΄ κατηγορία (τουριστικών λεωφορείων έως 40 θέσεων), τα τέλη κυκλοφορίας μειώνονται από 430 ευρώ σε 215 ευρώ.

β) για τη Β΄ κατηγορία (τουριστικών λεωφορείων 41 θέσεων και άνω), τα τέλη κυκλοφορίας μειώνονται από 595 ευρώ σε 300 ευρώ.

Επίσης, προκειμένου να επιταχυνθεί η διαδικασία καταβολής της αποζημίωσης στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, τα ΚΤΕΛ και τα τουριστικά λεωφορεία δημόσιας χρήσης για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του COVID-19, το υπουργείο Οικονομικών προχωρά στην κατάθεση νομοθετικής ρύθμισης, με την οποία καταργείται η προϋπόθεση της υπαγωγής των βεβαιωμένων οφειλών στη φορολογική διοίκηση και στα ασφαλιστικά ταμεία σε καθεστώς τμηματικής καταβολής.

Η συγκεκριμένη ρύθμιση καθίσταται επιβεβλημένη, λόγω των πρακτικών προβλημάτων που προέκυψαν κατά την έκδοση και εξόφληση των οικείων χρηματικών ενταλμάτων, αλλά και για να διευκολυνθεί η παροχή ρευστότητας σε αυτές τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο