ΑρχικήMMMΜετονομάζονται λεωφορειακές γραμμές και στάσεις του ΟΑΣΘ

Μετονομάζονται λεωφορειακές γραμμές και στάσεις του ΟΑΣΘ

Δύο από τις παλαιότερες λεωφορειακές γραμμές του ΟΑΣΘ, αλλάζουν όνομα μετά από περίπου μισό αιώνα, ενώ και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αποκτά τις δικές της στάσεις.

Συγκεκριμένα, με απόφαση του ΟΣΕΘ, μετονομάζονται άμεσα οι λεωφορειακές γραμμές Νο9 και Νο52, από  «Ν.Σ.Σ. – ΛΑΧΑΝΑΓΟΡΑ» σε «Ν.Σ.Σ. – ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΓΟΡΑ» και από «Ν.Σ. ΣΤΑΘΜΟΣ – Α.Τ.Ε.Ι.- ΣΙΝΔΟΣ» σε «Ν.Σ. ΣΤΑΘΜΟΣ – ΔΙ.ΠΑ.Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥΠΟΛΗ – ΣΙΝΔΟΣ», αντίστοιχα.

Οι σχετικές αλλαγές γίνονται στο πλαίσιο της εξυπηρέτησης του επιβατικού κοινού της Θεσσαλονίκης, με προσαρμογή στις σύγχρονες ονομασίες εμπορικών και χωρικών προορισμών μεγάλης κλίμακας.

Αλλαγές θα υπάρξουν και στα ονόματα των τροποποιήσεων των δύο λεωφορειακών γραμμών (Νο 9Α «Ν.Σ.Σ.- ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΧΑΝΑΓΟΡΑ» σε «Ν.Σ.Σ.- ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΓΟΡΑ», Νο 9Β «Ν.Σ.Σ.- ΛΑΧΑΝΑΓΟΡΑ Κ.Τ.Ε.Ο.» σε «Ν.Σ.Σ.- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΓΟΡΑ Κ.Τ.Ε.Ο.», Νο 9Ε «Ν.Σ.Σ.- Κ.Τ.Ε.Ο. ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΧΑΝΑΓΟΡΑ» σε «Ν.Σ.Σ.- Κ.Τ.Ε.Ο. ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΓΟΡΑ», Νο 52Α από «Ν.Σ. ΣΤΑΘΜΟΣ – Α.Τ.Ε.Ι.» σε «Ν.Σ. ΣΤΑΘΜΟΣ – ΔΙ.ΠΑ.Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥΠΟΛΗ»).

Επιπλέον, μετoνομάζονται:

-οι συζυγείς στάσεις «Α.Τ.Ε.Ι.» σε «ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥΠΟΛΗ,

– η στάση «ΠΥΛΗ ΛΑΧΑΝΑΓΟΡΑΣ» σε «ΠΥΛΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ»,

– οι συζυγείς στάσεις «ΙΧΘΥΟΣΚΑΛΑ» των λεωφορειακών γραμμών Νο 31 και 40 σε «ΚΤΙΡΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ», καθώς στην περιοχή έχουν μεταφερθεί οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο