ΑρχικήMMM«Μετωπική σύγκρουση» της Uber με τους οδηγούς ταξί στη Βαρκελώνη

«Μετωπική σύγκρουση» της Uber με τους οδηγούς ταξί στη Βαρκελώνη

Σε απεργιακές κινητοποιήσεις βρίσκονται για τέταρτη συνεχή ημέρα οι οδηγοί ταξί στη Βαρκελώνη, διαμαρτυρόμενοι για τα ανεπαρκή -όπως τα χαρακτηρίζουν- κυβερνητικά μέτρα που αδυνατούν να συγκρατήσουν τον ανταγωνισμό από εταιρείες όπως η Uber.

Οι οδηγοί ταξί απέρριψαν την πρόταση που υπέβαλλε η περιφερειακή κυβέρνηση της Καταλονίας, σύμφωνα με την οποία οι εταιρείες που παρέχουν ψηφιακές υπηρεσίες μεταφορών θα πρέπει να περιμένουν 15 λεπτά πριν απαντήσουν στην κλήση επιβάτη.

Όλα αυτά είχαν ως αποτέλεσμα, την περασμένη Παρασκευή, η Βαρκελώνη να αποτελέσει πεδίο μάχης, με την κεντρική λεωφόρο Gran Via να καταλαμβάνεται από οδηγούς ταξί και την Diagonal να καταλαμβάνεται από οδηγούν που απασχολούνται σε εταιρείες όπως η Uber, οι οποίοι χαρακτήρισαν ως «μαφιόζικη» την συμπεριφορά των οδηγών ταξί.

Πάντως, από την πλευρά της η ένωση Elite Taxi ζήτησε από συνάντηση με την περιφερειακή κυβέρνηση της Καταλονίας, ενώ παράλληλα κάλεσε τα μέλη της σε απεργία διαρκείας εάν το αίτημά της δεν ικανοποιηθεί.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο