ΑρχικήMMMΟι έξι άξονες του Σχεδίου Δράσης του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για το 2021

Οι έξι άξονες του Σχεδίου Δράσης του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για το 2021

Στην επίσημη ιστοσελίδα της ελληνικής κυβέρνησης (https://government.gov.gr/etisia-schedia-drasis-ipourgion-2021/) δημοσιεύθηκε το Ετήσιο Σχέδιο Δράσης του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για το 2021.

Το Σχέδιο Δράσης, όπως εγκρίθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο, αποτελεί δομικό στοιχείο του Ενοποιημένου Σχεδίου Κυβερνητικής Πολιτικής.

Σε αυτό παρουσιάζονται, με ομοιογενή και συνοπτικό τρόπο, οι παρακάτω στόχοι του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για το 2021:

-Βελτίωση ποιότητας σχεδιασμού έργων υποδομών,

-Μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος στις μεταφορές,

-Αναμόρφωση του μεταφορικού έργου και μετάβαση σε νέες μορφές κινητικότητας,

-Εκσυγχρονισμός αερομεταφορών,

-Βελτίωση της ασφάλειας των μετακινήσεων και της οδικής ασφάλειας,

-Βελτίωση των διαδικασιών του ΥΠΟΜΕ, μέσω της απλούστευσης ή/και της ψηφιοποίησης τους, καθώς και η συσχέτισή τους με τις στρατηγικές επιλογές της Κυβέρνησης.

Στο εν λόγω Ετήσιο Σχέδιο Δράσης περιλαμβάνονται, επίσης, τα βασικά μετρήσιμα προσδοκώμενα αποτελέσματα από την επίτευξη των στόχων αυτών, οι δράσεις για την υλοποίησή τους, καθώς και τα σχετικά με αυτές τις δράσεις, εμβληματικά έργα.

Όπως τόνισε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κ. Καραμανλής «σύσσωμη η πολιτική ηγεσία του υπουργείου, μαζί με το στελεχιακό του δυναμικό, εργάσθηκαν κι εργάζονται στην κατεύθυνση της εμπρόθεσμης και ποιοτικής υλοποίησης των Σχεδίων Δράσης που έχουμε θέσει, συμβάλλοντας έτσι στην ανάκαμψη της χώρας και την δημιουργία αξιόπιστων, ασφαλών και υψηλών προδιαγραφών υποδομών, αλλά και υπηρεσιών μεταφορών, σημαντικής προστιθέμενης αξίας, θέτοντας πάντοτε στο επίκεντρο την εξυπηρέτηση του πολίτη».

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο