ΑρχικήMMMΟλοκληρώθηκαν οι υπόγειες σήραγγες του Μετρό Θεσσαλονίκης. Ενώθηκαν οι σήραγγες της επέκτασης της Καλαμαριάς και της βασικής γραμμής

Ολοκληρώθηκαν οι υπόγειες σήραγγες του Μετρό Θεσσαλονίκης. Ενώθηκαν οι σήραγγες της επέκτασης της Καλαμαριάς και της βασικής γραμμής

Ολοκληρώθηκε σήμερα, Τρίτη 31 Ιουλίου, η διάνοιξη του συνόλου των υπόγειων σηράγγων του Μετρό Θεσσαλονίκης, με την ολοκλήρωση της διάνοιξης και της δεύτερης σήραγγας στην επέκταση προς Καλαμαριά, κάτι το οποίο επιτρέπει πλέον την ένωση των σηράγγων της βασικής γραμμής και της επέκτασης προς Καλαμαριά.

Ο δεύτερος μετροπόντικας, ο «Φρίξος», εισήλθε στο σταθμό «25ης Μαρτίου». Έτσι, ολοκληρώθηκε το 100% των σηράγγων, τόσο στη βασική γραμμή, όσο και στην επέκταση προς Καλαμαριά, ενώ έχει κατασκευαστεί το 80% των έργων πολιτικού μηχανικού και έχει εκτελεστεί το 60% της επέκτασης προς Καλαμαριά.

Με αφορμή την παραπάνω εξέλιξη, ο Πρόεδρος της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΑΕ, Καθηγητής Γιάννης Μυλόπουλος δήλωσε: «Σήμερα είναι μια μεγάλη ημέρα για το Μετρό της Θεσσαλονίκης. Η ολοκλήρωση της διάνοιξης των σηράγγων σε όλη την έκταση και των δύο γραμμών, της βασικής και της επέκτασης προς Καλαμαριά, μας φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στην ολοκλήρωση του έργου.

ΤΕΛΕΙΩΣΕ Η ΔΙΑΝΟΙΞΗ ΤΩΝ ΣΗΡΑΓΓΩΝ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Ολοκληρώθηκε η διάνοιξη του συνόλου των υπόγειων σηράγγων του Μετρό της Θεσσαλονίκης, με την άφιξη και του δεύτερου Μετροπόντικα της γραμμής Καλαμαριάς, του Φρίξου, στο σταθμό 25ης Μαρτίου. Ενώθηκαν οι σήραγγες της επέκτασης της Καλαμαριάς και της βασικής γραμμής.

Posted by Γιάννης Α. Μυλόπουλος on Tuesday, July 31, 2018

Η ένωση των σηράγγων της γραμμής της επέκτασης προς Καλαμαριά με τη βασική γραμμή του Μετρό Θεσσαλονίκης συμπίπτει με την ολοκλήρωση του πιο δύσκολου τεχνικά – λόγω των γεωλογικών αβεβαιοτήτων – του πιο χρονοβόρου και το πιο δαπανηρού μέρους ενός έργου μετρό, που είναι η διάνοιξη των υπόγειων σηράγγων.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τόσο τους εργαζόμενους στην Αττικό Μετρό, όσο και τους εργαζόμενους στον ΑΚΤΟΡΑ, την ανάδοχο εταιρία, για την μεγάλη προσπάθεια που μαζί καταβάλαμε εδώ και δυόμισι χρόνια, να αναστήσουμε ένα μεγάλο έργο και να φέρουμε πιο κοντά στην πραγματοποίηση ένα μεγάλο όνειρο για τη Θεσσαλονίκη.

Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τους πολίτες της Θεσσαλονίκης για την εμπιστοσύνη τους και την υπομονή τους και να τους διαβεβαιώσω ότι ανταποκρινόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις στο μεγάλο αίτημα της πόλης, που είναι η ολοκλήρωση και η λειτουργία του Μετρό».

Απομάκρυνση εργοταξιακής κατάληψης

Καθώς η επέκταση του Μετρό προς Καλαμαριά προχωρεί με ταχύτατους ρυθμούς, σήμερα Τρίτη 31 Ιουλίου 2018, πραγματοποιείται η απομάκρυνση της εργοταξιακής κατάληψης και η αποκατάσταση της κυκλοφορίας των οχημάτων στη συμβολή της Λεωφόρου Βασιλίσσης Όλγας, με τις οδούς Μοσχονησίων και Μητροπολίτη Κυδωνιών Γρηγορίου.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο