ΑρχικήMMM«Παράνομη πράξη» η μεταφορά των αρχαίων από τον σταθμό Βενιζέλου, υποστήριξε ο Γ. Μυλόπουλος

«Παράνομη πράξη» η μεταφορά των αρχαίων από τον σταθμό Βενιζέλου, υποστήριξε ο Γ. Μυλόπουλος

«Παράνομη πράξη» χαρακτήρισε ο πρώην πρόεδρος της Αττικό Μετρό Γιάννης Μυλόπουλος την απόσπαση και επανατοποθέτηση των αρχαιοτήτων στον σταθμό Βενιζέλου του μετρό Θεσσαλονίκης.

Όπως υπογράμμισε, η απόσπαση και επανατοποθέτηση των αρχαίων παρουσιάζεται ως μοναδική λύση, ώστε να ξεπεραστεί ο νόμος που απαγορεύει τέτοιες πράξεις.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μυλόπουλος, σε δηλώσεις του, ανέφερε ότι το άρθρο 42 του αρχαιολογικού νόμου απαγορεύει την απόσπαση αρχαιοτήτων και την επιτρέπει μόνο σε περίπτωση που υπάρχει «επιστημονική τεκμηρίωση ότι δεν υπάρχει άλλη λύση». «Γι’ αυτό γίνεται όλη αυτή προσπάθεια», σχολίασε.

Απαντώντας σε δημοσίευμα που αναφέρει ότι απορρίφθηκε η μελέτη για την ανάδειξη των αρχαιοτήτων, ο Γιάννης Μυλόπουλος επισήμανε ότι «αυτό είναι κάτι που συμβαίνει αρκετά συχνά με τις μελέτες».

«Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει τεχνική λύση. Η προκαταρκτική μελέτη της τεχνικής λύσης εγκρίθηκε. Οσο υπάρχει απόφαση του ΚΑΣ, η Αττικό Μετρό πρέπει να φέρει μελέτη, σύμφωνη με αυτή την τεχνική λύση.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμά μας, εντός του 2020, θα είχαμε οριστική μελέτη. Δεν τα κάνουν αθώα όλα αυτά, υπάρχουν τεράστια οικονομικά συμφέροντα. Σήμερα που έχει βρεθεί τεχνική λύση, η απόσπαση των αρχαιοτήτων είναι παράνομη πράξη», δήλωσε ο Γιάννης Μυλόπουλος.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο