ΑρχικήMMMΠαράταση ισχύος καρτών Οκτωβρίου του ΟΑΣΑ μέχρι τις 15 Νοεμβρίου. Ηλεκτρονικό εισιτήριο με 1,4 ευρώ στις 6/11

Παράταση ισχύος καρτών Οκτωβρίου του ΟΑΣΑ μέχρι τις 15 Νοεμβρίου. Ηλεκτρονικό εισιτήριο με 1,4 ευρώ στις 6/11

Μέχρι τις 15 Νοεμβρίου 2017 θα παραταθεί η ισχύς των καρτών Οκτωβρίου του ΟΑΣΑ, έπειτα από σύμφωνη γνώμη των υπουργείων Μεταφορών και Οικονομίας.

Μετά την ημερομηνία αυτή, οι επιβάτες οφείλουν να κινούνται με ηλεκτρονικό εισιτήριο ή ηλεκτρονικές κάρτες, πλην ελαχίστων περιπτώσεων.

Ο ΟΑΣΑ είχε εισηγηθεί στο υπουργείο Μεταφορών η ισχύς των καρτών να παραταθεί μέχρι τις 10 Νοεμβρίου, ωστόσο το υπουργείο, κατόπιν συνεννόησης με το ΥΠΟΙΚ αποφάσισε να δώσει επιπλέον παράταση της ισχύος ως τις 15 του μηνός για την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού.

Επίσης, από τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου, ο ΟΑΣΑ θα επιτρέψει την έκδοση μεμονωμένων ηλεκτρονικών εισιτηρίων (ATH.ENA Ticket) των 1,40 ευρώ στα αυτόματα μηχανήματα έκδοσης εισιτηρίων, αντικαθιστώντας τα παλαιά χάρτινα εισιτήρια.

Οι επιβάτες που έχουν στην κατοχή τους παλαιά χάρτινα εισιτήρια μπορούν να τα χρησιμοποιούν μέχρι την ανωτέρω ημερομηνία.

Τέλος, εντός του Νοεμβρίου, θα ξεκινήσει το κλείσιμο των πυλών στους σταθμούς του Μετρό.

Οι δηλώσεις Χρ. Σπίρτζη για τον ΟΑΣΑ στο ν/σ για τις Επιβατικές Μεταφορές 

Να σας πούμε ότι χτες το βράδυ συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΑΣΑ και πρότεινε στο Υπουργείο εξετάζοντας τα μεγέθη της έκδοσης των προσωποποιημένων καρτών. Μέχρι στιγμής έχουν εκδοθεί 152.000 κάρτες και έχουν ταχυδρομηθεί 12.000 φάκελοι.

Ο ΟΑΣΑ εξετάζοντας την πορεία προσωποποιημένων καρτών και λαμβάνοντας υπόψη τις συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί για το επιβατικό κοινό, εισηγήθηκε προς το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ενιαία παράταση της ισχύος των καρτών Οκτωβρίου μέχρι τις 10 Νοεμβρίου του 2017.

Η απόφαση που στείλαμε ανταποκρινόμενοι στο αίτημα του ΟΑΣΑ και υπογράφηκε και από τον Υπουργό Οικονομικών δίνει  για παράταση μέχρι τις 15 Νοεμβρίου όχι μέχρι τις 10 Νοεμβρίου προκειμένου να μην υπάρχει κανένα φαινόμενο σαν και αυτά που έχουν παρατηρηθεί.

Αυτό σημαίνει ότι μέχρι τις 15 Νοεμβρίου οι πολίτες, οι επιβάτες πρέπει να έχουν πάει και εκδώσει την ηλεκτρονική κάρτα. Αν θέλετε να βοηθήσετε κι εσείς από τα Μέσα που εργάζεστε, θα ήταν καλό να παροτρύνουμε τους πάντες να πάνε με τη διαδικασία του φακέλου, για να μην υπάρχει καμία ουρά και να μην περιμένει κανείς ούτε ένα λεπτό.

Είναι απλή διαδικασία, ξέρετε γιατί έγινε αυτή  η διαδικασία, δεν ήταν επιλογή ούτε του ΟΑΣΑ ούτε της ΣΤΑΣΥ, ούτε του Υπουργείου. Είναι συγκεκριμένες διαδικασίες που ορίστηκαν από την Αρχή Προσωπικών Δεδομένων για να διασφαλιστούν τα προσωπικά δεδομένα.

Επίσης σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ από τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου θα επιτρέψει την έκδοση μεμονωμένων ηλεκτρονικών εισιτηρίων του 1,40 στα αυτόματα μηχανήματα έκδοσης εισιτηρίων, αντικαθιστώντας το παλιό χάρτινο εισιτήριο.

Όσοι επιβάτες έχουν στην κατοχή τους παλιά χάρτινα εισιτήρια μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν μέχρι την ημερομηνία που αναφέραμε.

Μέχρι τις 6 θα πωλείται και χάρτινο και οι πύλες μετά θα αρχίσουν να κλείνουν.  Μπορεί να υπάρχουν κάποιοι σταθμοί που να μην υπάρχει η δυνατότητα να κλείνουν οι πύλες, αυτά τα κοιτάει η ΣΤΑΣΥ με την Αττικό Μετρό.

Εμείς έχουμε προβλέψει αυτό που έχουμε ζητήσει από τους Οργανισμούς είναι να υπάρχει το προσωπικό ώστε αν κάποιες κατηγορίες όπως είναι οι άνεργοι, ή τα άτομα με αναπηρία, δεν έχουν προλάβει να βγάλουν ηλεκτρονική κάρτα και δικαιούνται, να εξυπηρετούνται αντίστοιχα από τους αρμόδιους υπαλλήλους που θα κάνουν ελέγχους.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο