ΑρχικήMMMΠροχωρά ο ψηφιακός μετασχηματισμός του ΟΑΣΘ. Οι βασικοί άξονες του έργου

Προχωρά ο ψηφιακός μετασχηματισμός του ΟΑΣΘ. Οι βασικοί άξονες του έργου

Προχωρά η υλοποίηση του Μνημονίου Συνεργασίας που έχει συμφωνηθεί μεταξύ των υπουργείων Υποδομών και Μεταφορών, Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης και του ΟΑΣΘ.

Για το λόγο αυτό, στα γραφεία διοίκησης του Οργανισμού υπογράφτηκε η προγραμματική συμφωνία με την Κοινωνία της Πληροφορίας ΑΕ, η οποία θα αναλάβει την οργάνωση και το σχεδιασμό υλοποίησης του έργου.

Τη συμφωνία υπέγραψαν ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ Στέλιος Παππάς, ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Σάββας Παναγιωτίδης και ο διευθύνων σύμβουλος της Κοινωνίας της Πληροφορίας ΑΕ Δημήτρης Νικητόπουλος.

Το έργο, προϋπολογισμού 40 εκατ. ευρώ, θα χρηματοδοτηθεί από ευρωπαϊκά προγράμματα και έχει ως βασικό σκοπό τον ψηφιακό μετασχηματισμό του ΟΑΣΘ.

Η μελέτη που έχει εκπονηθεί προβλέπει ριζικό ψηφιακό μετασχηματισμό του ΟΑΣΘ και προμήθεια Ολοκληρωμένων Σύγχρονων Πληροφοριακών Συστημάτων για τη δημιουργία ενιαίου ψηφιακού περιβάλλοντος που θα καλύπτει τις σύγχρονες επιχειρησιακές ανάγκες του Οργανισμού για την οργάνωση και τη λειτουργία του.

Οι βασικοί άξονες του έργου είναι:

-Προμήθεια και εγκατάσταση εφαρμογών ηλεκτρονικής διακίνησης εγγράφων, βελτιστοποίησης δρομολογίων και υπηρεσιών, διαχείρισης καυσίμων, επιχειρηματικής ευφυΐας, διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού και μισθοδοσίας.

-Προμήθεια και εγκατάσταση νέου ολοκληρωμένου συστήματος τηλεματικής με λειτουργικότητες ενημέρωσης επιβατών.

-Εφαρμογή έκδοσης ηλεκτρονικού εισιτηρίου τελευταίας γενιάς με λογισμικό αυτοματοποιημένης διαχείρισης κομίστρου με προσωποποιημένες έξυπνες κάρτες και έκδοση εισιτηρίων με QR κωδικό, μέσω mobile εφαρμογής κινητού τηλεφώνου (IOS, Android).

Σημειώνεται ότι, το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται να δημοσιευτούν τα τεύχη προκήρυξης του διαγωνισμού για την υλοποίηση του έργου.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
Tags
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο