ΑρχικήMMMΡόλο της αυτοδιοίκησης στις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης ζητά η ΠΕΔΚΜ

Ρόλο της αυτοδιοίκησης στις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης ζητά η ΠΕΔΚΜ

Τη διατύπωση πρότασης για τις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης, η οποία θα δοθεί προς συζήτηση σε όλους τους εμπλεκόμενους, ζητά από το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, όπως τόνισε ο πρόεδρός της, Λάζαρος Κυρίζογλου, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.

Ο κ. Κυρίζογλου επισήμανε ότι η πρόταση αυτή θα μπορέσει να αποτελέσει τη βάση της συζήτησης, ώστε στη συνέχεια η ΠΕΔ να καταθέσει και τη δική της.

Σε κάθε περίπτωση το διοικητικό συμβούλιο ζητά ο ρόλος της αυτοδιοίκησης στο μεταφορικό έργο να είναι καθοριστικός.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας, ο Γιάννης Μαγκριώτης, με την ιδιότητα του συντονιστή της Κίνησης “Προοδευτικοί Πολίτες για την ανάπτυξη της Κεντρικής Μακεδονίας”, παρουσίασε την πρόταση της κίνησης για το θέμα.

Όπως είπε, το καθεστώς λειτουργίας του ΟΑΣΘ πρέπει να αλλάξει, δεδομένης της εφαρμογής, το 2019, της σχετικής κοινοτικής οδηγίας, που απελευθερώνει το καθεστώς των αστικών συγκοινωνιών και επιβάλλει διεθνείς διαγωνισμούς.

Η πρόταση της Κίνησης προβλέπει, μεταξύ άλλων, μεταβατικό στάδιο επίλυσης όλων των εκκρεμοτήτων, προκήρυξη διεθνούς διαγωνισμού για την ανάθεση των υπηρεσιών της αστικής συγκοινωνίας σε έναν ή περισσότερους ιδιωτικούς φορείς, συγκρότηση ανεξάρτητης ρυθμιστικής αρχής για όλες τις αστικές συγκοινωνίες της χώρας με τμήματα στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, συμβούλιο αστικών συγκοινωνιών στη Θεσσαλονίκη, επιδότηση του εισιτηρίου και καθολική χρήση των νέων τεχνολογιών.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
Tags
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο