ΑρχικήMMMΣε δημόσια διαβούλευση, στο επόμενο 15νθημερο ο διαγωνισμός για τα 1.300 νέα λεωφορεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Σε δημόσια διαβούλευση, στο επόμενο 15νθημερο ο διαγωνισμός για τα 1.300 νέα λεωφορεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Στο επόμενο 15ήμερο, θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση ο μεγάλος διαγωνισμός για την προμήθεια των 1.300 νέων λεωφορείων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, όπως ανέφερε, σε τηλεοπτική συνέντευξη στην ΕΡΤ3, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής.

Επιμέλεια: Βάσω Βεγιάζη 

«Η κατάσταση ημέρα με την ημέρα βελτιώνεται, σίγουρα δεν είναι ακόμα αυτή που θα θέλαμε, αλλά προσπαθούμε να φτάσουμε την αστική συγκοινωνία στο επίπεδο που πραγματικά αξίζει στους πολίτες της Θεσσαλονίκης», ανέφερε ο υπουργός Μεταφορών.

«Παραλάβαμε τον ΟΑΣΘ με 230 λεωφορεία. Κάναμε μια πολύ μεγάλη προσπάθεια και σήμερα τα λεωφορεία είναι 400, έχοντας κάνει μια σημαντική ανανέωση του στόλου», συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με αρχικές πληροφορίες, ο μεγάλος διαγωνισμός θα «σπάσει» σε δυο διαγωνισμούς.

O πρώτος διαγωνισμός αναφέρεται σε 800 λεωφορεία (εκτιμάται ότι η αναλογία είναι: 300 φυσικού αερίου CNG, 300 ηλεκτρικά και 200 diesel), εκ των οποίων, τα 600 θα διοχετευτούν στην Αθήνα και τα 200 στη Θεσσαλονίκη. Ο προϋπολογισμός ίσως φτάσει τα 300 – 350 εκατ. ευρώ.

Ο δεύτερος διαγωνισμός περιλαμβάνει τη προμήθεια 500 λεωφορείων, εκ των οποίων αρκετά θα είναι ηλεκτρικά.

Κρίσιμο σημείο για την εξέλιξη του διαγωνισμού αποτελεί το ενδιαφέρον που θα εκδηλωθεί από τις αυτοκινητοβιομηχανίες και εάν αυτές οδηγήσουν το διαγωνισμό σε πολύμηνες δικαστικές διαμάχες.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο