ΑρχικήMMMΣε λειτουργία και οι 1.000 «έξυπνες» στάσεις υποστηρίζει ο ΟΑΣΑ

Σε λειτουργία και οι 1.000 «έξυπνες» στάσεις υποστηρίζει ο ΟΑΣΑ

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η εφαρμογή της τηλεματικής και των «έξυπνων» στάσεων του ΟΑΣΑ για τα λεωφορεία και τρόλεϊ της Αττικής που ξεκίνησε στις 21 Μαρτίου 2016 και αναβαθμίζει σημαντικά την εξυπηρέτηση τουεπιβατικού κοινού και τη λειτουργία του συγκοινωνιακού έργου, σε ολόκληρο το Μητροπολιτικό Συγκρότημα της Αθήνας.

Ήδη λειτουργούν και οι 1.000 «έξυπνες» στάσεις (300 διπλής όψεως και 700 μονής όψεως), σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ.

Στο σύστημα της τηλεματικής έχουν ενταχθεί, μέχρι σήμερα, οιπερισσότερες λεωφορειακές γραμμές, οι οποίες απεικονίζονται στις«έξυπνες» στάσεις, ενώ είναι ζήτημα ημερών η ένταξη και όλων των υπολοίπων.

Τις επόμενες ημέρες, εξάλλου, θα τεθεί σε εφαρμογή και η υπηρεσία ενημέρωσης των χρηστών των αστικών συγκοινωνιών, μέσω έξυπνων συσκευών (κινητά τηλέφωνα, τάμπλετ, ηλεκτρονικοί υπολογιστές).

Χρηματοδοτικό σχήμα του έργου

Η κατασκευή του έργου έγινε με Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ),χρηματοδοτείται από τον ιδιωτικό φορέα με ίδια κεφάλαια και δανεισμό (μέρος δανεισμού μέσω προγράμματος Jessica) και συγχρηματοδοτείται από τον ΟΑΣΑ, μέσω ΕΣΠΑ.

Το έργο εντάσσεται στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική», στο πλαίσιο του διαρθρωτικού στόχου σύγκλισης στην Ελλάδα.

Το ύψος της συγχρηματοδότησης, η οποία είναι από το Ευρωπαϊκό Ταμείο ΠεριφερειακήςΑνάπτυξης (ΕΤΠΑ) της ΕΕ ανέρχεται στα 5,3 εκατ. ευρώ και η διαχείριση της συγχρηματοδότησής του πραγματοποιείται από την ΕΥΔ του Ε.Π. «Ψηφιακή Σύγκλιση», κατόπιν εκχώρησης.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο