ΑρχικήMMMΣτάση εργασίας σε μετρό, ηλεκτρικό και τραμ, στις 3 Ιουνίου, από τις 9 το βράδυ

Στάση εργασίας σε μετρό, ηλεκτρικό και τραμ, στις 3 Ιουνίου, από τις 9 το βράδυ

Νέα στάση εργασίας πραγματοποιούν, σήμερα, από τις 9 το βράδυ και έως την λήξη της βάρδιας, οι εργαζόμενοι στο μετρό (ΣΕΛΜΑ), τον ηλεκτρικό (Σωματείο Εργαζομένων ΣΤΑΣΥ) και το τραμ (ΣΕΤ).

«Εμείς οι εργαζόμενοι, ως αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνίας που έχουμε πληγεί ανεπανόρθωτα από όλους τους μνημονιακούς νόμους τόσο ηθικά, ψυχολογικά και οικονομικά, με καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων, διατρανώνουμε την αντίθεσή μας στην πολιτική διάλυσης, αποδόμησης και ξεπουλήματος σε τιμή ευκαιρίας των δημοσίων αστικών συγκοινωνιών. Για όλους τους παραπάνω λόγους εξαγγέλλουμε στάση εργασίας», αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωσή τους ΣΕΛΜΑ και ΣΕΤ.

Από την πλευρά του το Σωματείο Εργαζομένων ΣΤΑΣΥ τονίζει: «Οι εργαζόμενοι δεν θα επιτρέψουμε να οδηγηθούν οι σταθερές συγκοινωνίες σε “εκτροχιασμό”. Γι’ αυτό ξεκινήσαμε προειδοποιητικές στάσεις εργασίας και συνεχίζουμε διεκδικώντας να δοθούν λύσεις ώστε να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη παροχή συγκοινωνιακού έργου, σε ασφαλές και αξιόπιστο δίκτυο για το επιβατικό κοινό.

Οι αστικές συγκοινωνίες είναι και πρέπει να παραμείνουν κοινωνικό αγαθό ενάντια σε μνημονιακές πολιτικές, που οδηγούν σε διάλυση των δημόσιων συγκοινωνιών και σε υποβάθμιση των εργασιακών σχέσεων και των αποδοχών μας».

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο