ΑρχικήMMMΣτους επόμενους 5 μήνες η ΟΣΥ θα ανανεώσει το 50% του στόλου της, δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών

Στους επόμενους 5 μήνες η ΟΣΥ θα ανανεώσει το 50% του στόλου της, δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών

Για την ανανέωση του στόλου της ΟΣΥ το επόμενο πεντάμηνο, τις προσλήψεις οδηγών και μηχανοδηγών σε ΟΣΥ και ΣΤΑΣΥ και τη σύμπραξη ιδιωτικού και δημόσιου τομέα για την παραχώρηση συγκοινωνιακού έργου της ΟΣΥ στα ΚΤΕΛ, μίλησε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, σε τηλεοπτική συνέντευξη.

«Σπάει ένας κύκλος υποεπένδυσης της τελευταίας δεκαετίας. Γίνεται προσπάθεια για επένδυση, πέραν του μισού δισ. ευρώ, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Για πρώτη φόρα δίνουμε συγκοινωνιακό έργο στα ΚΤΕΛ και μέχρι τέλος του χρόνου θα έχουμε άλλα 203 λεωφορεία στο δρόμο», δήλωσε αρχικά.

«Επιπλέον, θα έχουμε 300 λεωφορεία, καθώς κάνουμε κάτι πρωτοποριακό: υιοθετούμε το θεσμό του leasing. Μέσα στο επόμενο πεντάμηνο θα έχουμε ανανέωση στόλου στο 50%», ανέφερε στη συνέχεια.

«Η ελληνική κοινωνία είναι έτοιμη να δεχθεί τις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση, δηλαδή τη σύμπραξη με ιδιώτες, οι οποίοι θα αναλάβουν μέρος του συγκοινωνιακού έργου, ώστε τα πράγματα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς να καλυτερεύσουν το επόμενο διάστημα», συμπλήρωσε.

Επίσης, ο υπουργός Μεταφορών επισήμανε ότι τα δρομολόγια θα αυξηθούν σε συνδυασμό και με τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα ΜΜΜ που θα γίνουν το επόμενο τρίμηνο.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο