ΑρχικήMMMΜετά από συνάντηση του υφυπουργού Τουρισμού με την ΠΟΕΙΑΤΑ αποφασίστηκε η απόσυρση του άρθρου 58

Μετά από συνάντηση του υφυπουργού Τουρισμού με την ΠΟΕΙΑΤΑ αποφασίστηκε η απόσυρση του άρθρου 58

Ως «απόλυτα εποικοδομητικές» χαρακτηρίζει το υπουργείο Τουρισμού τις συναντήσεις που είχε ο υφυπουργός Τουρισμού, Μάνος Κόνσολας, με τον πρόεδρο και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ταξί (ΠΟΕΙΑΤΑ), αλλά και τον Σύνδεσμο Ιδιοκτητών Ταξί Ρόδου.

Ο κ. Κόνσολας επισήμανε ότι οι ιδιοκτήτες και οι οδηγοί ταξί αποτελούν μέρος της συνολικής τουριστικής ταυτότητας της χώρας, αφού έρχονται σε επαφή με τους επισκέπτες και παρέχουν υπηρεσίες μεταφορικού έργου.

Τόνισε ότι το στρατηγικό σχέδιο τουριστικής ανάπτυξης πρέπει να συμπεριλαμβάνει την αναβάθμιση αυτών των υπηρεσιών και δεσμεύτηκε ότι θα υπάρχει πάντα ανοιχτός δίαυλος διαλόγου και συνεργασίας ανάμεσα στο υπουργείο Τουρισμού και στους ιδιοκτήτες ταξί.

01010101

Μετά από συνεννόηση του κ. Κόνσολα με τον υπουργό Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη, αποφασίστηκε η απόσυρση του άρθρου 58 που περιλάμβανε ρυθμίσεις σχετικές με την εκμίσθωση επιβατηγών αυτοκινήτων ιδιωτικής χρήσης με οδηγό.

Επισημάνθηκε, επίσης, η ανάγκη να υπάρξει εντατικοποίηση των ελέγχων στα αεροδρόμια και στις πύλες εισόδου, προκειμένου να ελεγχθούν παραβατικές συμπεριφορές, που συνδέονται με το μεταφορικό έργο.

Στόχος του υπουργείου, όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, είναι το μεταφορικό έργο στον τομέα του τουρισμού να μη δημιουργεί συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού και να τηρούνται όλες οι νόμιμες προϋποθέσεις.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο