Παρασκευή, 23 Μαΐου, 2025
Ειδήσεις και νέα για τις επιβατικές και εμπορευματικές μεταφορές
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑ

    Τον Οκτώβριο, τα νεότερα σχετικά με την τυχόν απόκτηση επιπλέον ποσοστού της GLS στην ACS

    23 Μαΐου, 2025
    MMM

    Χωρίς ταξί η Αττική στις 28 και 29 Μαΐου, 48ωρη απεργία εξήγγειλε το ΣΑΤΑ

    23 Μαΐου, 2025
    ³P
    ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣ

    Εμπλουτίζεται το Σιδηροδρομικό Μουσείο του ΟΣΕ

    23 Μαΐου, 2025
    MMM

    Ο ΟΣΕΘ στο Δίκτυο φορέων POLIS, συμμετέχει στις διαβουλεύσεις των Δημόσιων Μεταφορών της ΕΕ

    23 Μαΐου, 2025
    ΟΔΙΚΕΣ

    Η τοποθέτηση του Χρ. Σταϊκούρα στην Επιτροπή της Βουλής για τη Σύμβαση Παραχώρησης του ΒΟΑΚ

    23 Μαΐου, 2025
    ΟΔΙΚΕΣ

    Απλουστεύεται περαιτέρω η διαδικασία σύναψης ασφαλιστηρίου συμβολαίου οχήματος

    23 Μαΐου, 2025

  • ΜΜΜ
  • ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ
  • ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣ
  • ΟΔΙΚΕΣ
  • LOGISTICS
  • ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑ
  • ΝΑΥΤΙΛΙΑ
No Result
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑ

    Τον Οκτώβριο, τα νεότερα σχετικά με την τυχόν απόκτηση επιπλέον ποσοστού της GLS στην ACS

    23 Μαΐου, 2025
    MMM

    Χωρίς ταξί η Αττική στις 28 και 29 Μαΐου, 48ωρη απεργία εξήγγειλε το ΣΑΤΑ

    23 Μαΐου, 2025
    ³P
    ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣ

    Εμπλουτίζεται το Σιδηροδρομικό Μουσείο του ΟΣΕ

    23 Μαΐου, 2025
    MMM

    Ο ΟΣΕΘ στο Δίκτυο φορέων POLIS, συμμετέχει στις διαβουλεύσεις των Δημόσιων Μεταφορών της ΕΕ

    23 Μαΐου, 2025
    ΟΔΙΚΕΣ

    Η τοποθέτηση του Χρ. Σταϊκούρα στην Επιτροπή της Βουλής για τη Σύμβαση Παραχώρησης του ΒΟΑΚ

    23 Μαΐου, 2025
    ΟΔΙΚΕΣ

    Απλουστεύεται περαιτέρω η διαδικασία σύναψης ασφαλιστηρίου συμβολαίου οχήματος

    23 Μαΐου, 2025

  • ΜΜΜ
  • ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ
  • ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣ
  • ΟΔΙΚΕΣ
  • LOGISTICS
  • ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑ
  • ΝΑΥΤΙΛΙΑ
No Result
Προβολή όλων
Ειδήσεις και νέα για τις επιβατικές και εμπορευματικές μεταφορές
No Result
Προβολή όλων

Τουλάχιστον από το 2012 το κύκλωμα εργαζομένων του Μετρό που υφάρπαζε έσοδα από εισιτήρια/κάρτες

ffotinos by ffotinos
9 Φεβρουαρίου, 2017
στο MMM
0
Share on FacebookShare on Twitter
Εκτύπωση άρθρου

Τουλάχιστον από το 2012 λειτουργούσε το κύκλωμα των εργαζομένων του Μετρό που υφάρπαζε χρήματα από την πώληση εισιτηρίων και καρτών.

Μονάχα, το 2015, σύμφωνα με το σχετικό πόρισμα της Γενικής Επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης, το εν λόγω κύκλωμα δεν απέδωσε στα ταμεία της εταιρείας (ΣΤΑΣΥ) έσοδα από εισιτήρια και κάρτες, ύψους 1,15 εκατ. ευρώ.

«Τις καταθέτω και τις δύο, διότι από αυτές τις δύο εκθέσεις φαίνεται ότι από το 2012 είχε αρχίσει αυτή η ιστορία και πιο πριν ίσως.

Και από την έκθεση του εσωτερικού ελέγχου και στη συνέχεια του 2014, που δόθηκε η εντολή καταμέτρησης και επ’ ευκαιρία, διαπιστώθηκαν και άλλου είδους προβλήματα», ανέφερε, στη Βουλή, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, υποστηρίζοντας ότι η οικονομική ζημιά για την ΣΤΑΣΥ είναι μεγαλύτερη.

«Το πόρισμα της ΓΕΔΔ περιλαμβάνει μόνο το 2015 και μόνο τα χρήματα που ήταν από τα ταμεία του ΜΕΤΡΟ, σε σχέση με τα επιστρεφόμενα εισιτήρια.

Δεν περιλαμβάνει τους αυτόματους πωλητές εισιτηρίων, δεν περιλαμβάνει όλους τους σταθμούς του ΜΕΤΡΟ, όπως αντιλαμβάνεστε, και δεν περιλαμβάνει και τα προηγούμενα χρόνια», υπογράμμισε ο υπουργός Μεταφορών.

Αναλυτικά, η τοποθέτηση του υπ. Μεταφορών στη Βουλή

Κύριε Αμυρά, δυστυχώς δεν ήταν μόνο αυτά στο ΜΕΤΡΟ. Όπως γνωρίζετε πάρα πολύ καλά, αυτό ήταν το ένα κόλπο και δεν ήταν μόνο για το έτος 2015 που εντοπίστηκε. Γινόταν αρκετά χρόνια πριν.

Το δεύτερο ήταν αυτό που αποκαλύφθηκε το καλοκαίρι και πιάστηκε εργοστάσιο που τύπωνε και πλαστά εισιτήρια, αλλά και κανονικά πλαστά εισιτήρια με διπλούς αριθμούς. Μάλιστα, ήταν από την εταιρεία που είχε αναλάβει τον διαγωνισμό των εισιτηρίων σε συνεργασία με εργοστάσιο στο εξωτερικό.

Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την ερώτηση που κάνατε, γιατί επιτέλους πρέπει να αναδειχθούν μερικά πράγματα και να μην γίνονται οι ανακοινώσεις μόνο δια του Τύπου ή μόνο δια των δελτίων τύπου.

Εδώ και περίπου έναν χρόνο γίνεται έρευνα από τη γενική επιθεωρήτρια, η οποία έχει καταλήξει και το πόρισμα έχει βγει πρόσφατα. Αυτό το πόρισμα περιλαμβάνει μόνο το 2015 και μόνο τα χρήματα που ήταν από τα ταμεία του ΜΕΤΡΟ, σε σχέση με τα επιστρεφόμενα εισιτήρια. Δεν περιλαμβάνει τους αυτόματους πωλητές εισιτηρίων, δεν περιλαμβάνει όλους τους σταθμούς του ΜΕΤΡΟ, όπως αντιλαμβάνεστε, και δεν περιλαμβάνει και τα προηγούμενα χρόνια.

Στο σημείωμα που έστειλε,για απάντηση και ενημέρωση στην ερώτησή σας, η γενική επιθεωρήτρια αυτό το αναφέρει, όπως αναφέρει ότι θα συνεχιστεί και συνεχίζεται η έρευνα σε αυτά τα πεδία. Έχει σταλεί στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές, στις οικονομικές υπηρεσίες που κάνουν τους ελέγχους.

Τα χρήματα δεν μπορούν να προσδιοριστούν. Τα συγκεκριμένα χρήματα από τους συγκεκριμένους σταθμούς είναι 1.150.000 ευρώ. Όμως, εδώ υπάρχουν πολύ συγκεκριμένες ευθύνες και υπηρεσιακών παραγόντων, αλλά και διοικήσεων.

Και υπάρχουν συγκεκριμένες ευθύνες, γιατί αρκετό καιρό οι διαδικασίες που όφειλαν να υπάρχουν δεν υπήρχαν και όσον αφορά την συλλογή των χρημάτων, αλλά και για τους ελέγχους και για την αντιστοίχιση των στοιχείων που ερχόντουσαν από τους σταθμούς, με αποτέλεσμα να έχουμε τέτοια φαινόμενα μέχρι και το 2015.

Και πιστεύω ότι η εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου θα είναι μια πολύ μεγάλη ανάσα για τα οικονομικά και για τις κοινωνικές πολιτικές που πρέπει να κάνουμε και να προχωρήσουμε από τις αστικές συγκοινωνίες.

Είναι πάρα πολλά τα λεφτά που χανόντουσαν μέσα από τέτοια κυκλώματα ή μέσα από τα πλαστά εισιτήρια και τα κυκλώματα των πλαστών εισιτηρίων. Δεν έχουμε εντοπίσει ακόμη –γίνεται έρευνα και γι’ αυτό- αν αυτά τα κυκλώματα είχαν και σχέση μεταξύ τους.

Δευτερολογία υπουργού Μεταφορών

Καλύτερα να μην είχε υπάρξει και να μην είχαμε τέτοια φαινόμενα. Αυτό, όμως, για να γίνει πρέπει να διασφαλίζουμε και διαδικασίες και σοβαρούς αξιόπιστους μηχανισμούς ελέγχου.

Κύριε Πρόεδρε, θεωρώ ότι η εισιτηριοδιαφυγή είναι ένα μεγάλο θέμα σε σχέση με τους συμπολίτες μας που δεν έχουν την κοινωνική συνείδηση να χτυπάνε το εισιτήριο.

Μετά και την ένταξη της κατηγορίας των πολιτών που είναι άνεργοι να μετακινούνται δωρεάν συν τις προηγούμενες ομάδες που είχαν ενταχθεί, πραγματικά είναι ένα ζήτημα κοινωνικής συνείδησης από εκεί και πέρα για το ποιος δεν χτυπάει εισιτήριο.

Πιστεύω ότι αυτό δεν μπορεί να πολεμηθεί βάζοντας δύο ελεγκτές σε κάθε λεωφορείο ή σε κάθε συρμό του ΜΕΤΡΟ. Πιστεύω ότι αυτό έχει να κάνει με την παιδεία που πρέπει να έχουμε ως κοινωνία ή με συστήματα, όπως αυτό που πάμε να εφαρμόσουμε μέσα στον Φεβρουάριο και να το ολοκληρώσουμε τον Απρίλιο. Σε πλήρη εφαρμογή θα είναι τον Ιούνιο, γιατί θα έχουμε μια περίοδο διπλής εφαρμογής του ηλεκτρονικού εισιτηρίου με τα υπάρχοντα εισιτήρια.

Δεν υπάρχει κανένα θέμα με τα προσωπικά δεδομένα. Έκανε πάρα πολύ καλή δουλειά και ο ΟΑΣΑ και η Αρχή Προσωπικών Δεδομένων. Δεν μπορεί να επαναληφθεί από δημόσιο οργανισμό αυτό που γινόταν από τους ιδιωτικούς φορείς, να πουλάνε τα στοιχεία των πολιτών δεξιά και αριστερά ή να έχει ο οποιοσδήποτε πρόσβαση στο πού μετακινείται ο καθένας από εμάς.

Άρα, διασφαλίζονται τα στοιχεία εκείνα που πρέπει σε διαφορετικές βάσεις για να μην μπορεί να γίνει διασταύρωση. Και αυτό είναι το πιο σημαντικό.

Σχετικά με την εισιτηριοδιαφυγή όσων πολιτών δεν χτυπάνε το εισιτήριό τους, δεν το ακυρώνουν, να πω ότι τα κυκλώματα δυστυχώς έχουν κοστίσει πολύ περισσότερο στις αστικές συγκοινωνίας από ό,τι η εισιτηριοδιαφυγή. Και αυτό το λέω με πλήρη επίγνωση του τι γίνεται.

Έχουμε κάνει τις απαραίτητες ενέργειες και σε διαβούλευση για να εξαιρεθούν από το ένα προς τέσσερα, για να πάρουμε προσωπικό και να μην πληρώνουμε ρεπό και υπερωρίες, που κοστίζουν πολύ περισσότερο.

Εδώ, όμως, έχουμε και κάποια θέματα. Και δεν το λέω αυτό για να πολώσω το κλίμα: Ρωτήσατε ποιοι έχουν την ευθύνη και γιατί άλλαξαν οι διαδικασίες -αν άλλαξαν- την άνοιξη του 2015.

Καταρχάς, οι υπάλληλοι που βρέθηκαν –είναι τρεις μου φαίνεται – αυτοί στους οποίους αποδόθηκαν συγκεκριμένες ευθύνες έχουν ήδη απολυθεί και η έρευνα συνεχίζεται για τους υπόλοιπους.

Υπάρχουν, όμως, δύο εκθέσεις, κύριε Αμυρά. Η μία είναι του 2012 και είναι έκθεση εσωτερικού ελέγχου. Θα την καταθέσω αν χρειάζεται.

Και η άλλη είναι του 2014, με εντολή του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου κ. Παπαθανάση που λέει για αυτά τα πράγματα. Διαπιστώνει τις ελλείψεις στη διαδικασίες. Τίποτα. Απολύτως τίποτα. Και αν μη τι άλλο εδώ πέρα υπάρχει…

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Νικήτας Κακλαμάνης): Τι ημερομηνία έχει η δεύτερη;

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Θα την καταθέσω και αυτήν. Μάρτιο του 2014, κύριε Πρόεδρε.

Τις καταθέτω και τις δύο, διότι από αυτές τις δύο εκθέσεις φαίνεται ότι από το 2012 είχε αρχίσει αυτή η ιστορία και πιο πριν ίσως.

Και από την έκθεση του εσωτερικού ελέγχου και στη συνέχεια του 2014, που δόθηκε η εντολή καταμέτρησης και επ’ ευκαιρία, διαπιστώθηκαν και άλλου είδους προβλήματα.

Έχω στη διάθεσή μου επίσης την έκθεση της Γενικής Επιθεωρήτριας. Είναι στη διάθεση όποιου μέλους του Κοινοβουλίου θέλει. Επειδή είναι σε εξέλιξη η έρευνα, να τη δώσω στο Προεδρείο και όποιος συνάδελφος θέλει να έρθει να ενημερωθεί. Θα τη δώσω στον κ. Κακλαμάνη.

Το πόρισμα της ΓΕΔΔ

Απάτη, ύψους 1,15 εκατ., διαπίστωσε ο έλεγχος και η ΕΔΕ στην ΣΤΑΣΥ («Σταθερές Συγκοινωνίες»), σύμφωνα με το γραφείο της ΓΕΔΔ.

Το 2015, διατέθηκαν εισιτήρια και κάρτες αξίας άνω του 1,1 εκατ. ευρώ, αλλά τα έσοδα ουδέποτε αποδόθηκαν στο ταμείο της εταιρείας που διαχειρίζεται τα μέσα σταθερής τροχιάς της πρωτεύουσας (μετρό, ηλεκτρικός, τραμ).

Μετά από την Εντολή Ελέγχου, έγινε έλεγχος και Ένορκη Διοικητική Εξέταση στη ΣΤΑ.ΣΥ Α.Ε., σχετικά με τη διαδικασία είσπραξης και απόδοσης χρηματικών ποσών που προέρχονται από τη διάθεση εισιτηρίων, καρτών απεριορίστων διαδρομών και προστίμων της εταιρείας για το έτος 2015.

Αφορμή για τον έλεγχο αυτό ήταν ανώνυμη καταγγελία που περιήλθε στο Γραφείο του και αφορούσε υπεξαίρεση μεγάλων χρηματικών ποσών από υπαλλήλους του Τομέα Καταμέτρησης της ΣΤΑ.ΣΥ ΑΕ (Μετρό Γραμμές 2 και 3).

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, από τον έλεγχο και τη διενεργηθείσα ΕΔΕ προέκυψαν τα ακόλουθα:

Υπάλληλοι της ΣΤΑ.ΣΥ Α.Ε (Μετρό Γραμμές 2 και 3) προέβησαν σε διαθέσεις εισιτηρίων/καρτών (κουπονιών) σε Εκδότες (πωλητές) Σταθμών του Μετρό, συνολικού ύψους 1.156.321,20 ευρώ προς πώληση στο κοινό, χωρίς να βρεθούν κατά τον έλεγχο του ΓΕΔΔ, τα αντίστοιχα παραστατικά στοιχεία διακινήσεων των εν λόγω εισιτηρίων/καρτών.

Ακολουθήστε μας στο επίσημο κανάλι του «m» στο Youtube
Ακολουθήστε μας στο επίσημο κανάλι του «m» στο Linkedin
Tags:ΚΥΚΛΩΜΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑΣΥΟΑΣΑΠΛΑΣΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑΣΤΑΣΥ

Σχετικά Άρθρασχετικά

MMM

Συνδικάτο σταθμαρχών Πρώτη Γραμμή: Ανεύθυνη ενέργεια αν αποφασιστεί 24ωρη λειτουργία του Μετρό με τις υπάρχουσες συνθήκες

20 Μαΐου, 2025
MMM

Η ΣΤΑΣΥ προχωρά σε 44 μόνιμες προσλήψεις εκδοτών και σταθμαρχών. Άνοιξαν οι αιτήσεις

19 Μαΐου, 2025
MMM

Επαναλειτουργεί η λεωφορειακή γραμμή Χ80 (Πειραιάς-Ακρόπολη-Σύνταγμα Express) από τις 24 Μαΐου

16 Μαΐου, 2025
MMM

Ηλεκτροδηγοί τραμ: Αναγκαία η επίλυση προβλημάτων για ουσιαστική εφαρμογή της 24ωρης λειτουργίας στην παραλιακή

14 Μαΐου, 2025
MMM

Κλειστοί από τις 4 έως τις 8 Μαΐου και από τις 9 το βράδυ, οι σταθμοί Ελληνικό, Αργυρούπολη, Άλιμος και Ηλιούπολη

4 Μαΐου, 2025
MMM

Στάσεις εργασίας στο Μετρό την Πρωτομαγιά, θα λειτουργεί 09.00 – 15.00

30 Απριλίου, 2025
Επόμενο άρθρο

Κλειστοί 11-12/2 οι σταθμοί Ομόνοια, Νέος Κόσμος, Ελαιώνας και Χολαργός, λόγω ΑΣΣΚ

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Έχω διαβάσεις και αποδέχομαι τους όρους χρήσης.

  • Δημοφιλή
  • Σχόλια
  • Τελευταία

Θριάσιο – Σφίγγα Βοιωτίας: Επανέρχεται στο προσκήνιο η γραμμή που θα «αλλάξει τα πάντα» στα σιδηροδρομικά εμπορεύματα

20 Μαΐου, 2025

O Αλέξανδρος Καρύδης, νέος υποδιοικητής Διαχείρισης Αερολιμένων και Υδατοδρομίων της ΥΠΑ

20 Μαΐου, 2025

Θα επενδύσουν οι Ιταλοί στον ελληνικό σιδηρόδρομο; Απαντήσεις δίνει (και) το Θριάσιο ΙΙ

19 Μαΐου, 2025

To βιογραφικό του νέου υποδιοικητή της ΥΠΑ, Αλέξανδρου Καρύδη

21 Μαΐου, 2025

Νέος πρόεδρος στην Ελληνικό Μετρό ο Χρήστος Καραδήμας. Το βιογραφικό του

21 Μαΐου, 2025

Η ΣΤΑΣΥ προχωρά σε 44 μόνιμες προσλήψεις εκδοτών και σταθμαρχών. Άνοιξαν οι αιτήσεις

19 Μαΐου, 2025

Παρουσιάζεται την Τετάρτη 21/5 στη Βουλή ο νέος πρόεδρος της Ελληνικό Μετρό, Χρήστος Καραδήμας

20 Μαΐου, 2025

Ολοκληρώθηκαν οι εκλογές στην ΠΕΠΕ. 1η η +ΣυνΕξέλιξη (157 ψήφοι), 2η η Συμμαχία Μηχανοδηγών (129 ψήφοι)

17 Μαΐου, 2025

Νέο σημείο παραλαβής Uber (Έξοδος 4, Αφίξεις) στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος»

1

Θριάσιο – Σφίγγα Βοιωτίας: Επανέρχεται στο προσκήνιο η γραμμή που θα «αλλάξει τα πάντα» στα σιδηροδρομικά εμπορεύματα

1

Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ για τις ελλείψεις προσωπικού σε Λιμενικές Αρχές της χώρας

1

Η ΕΤΕπ στηρίζει το Υπερταμείο στην ενίσχυση της ανθεκτικότητας των ελληνικών λιμένων από την κλιματική αλλαγή

0

Αύξηση 3,9% στις ταξιδιωτικές εισπράξεις το α’ δίμηνο του έτους

0

Εφαρμογή «Σινικών Τειχών» για ΕΛΛΑΚΤΩΡ και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ αποφάσισε η Επιτροπή Ανταγωνισμού

0

Η κατάθλιψη σε οδηγούς άνω των 65 ετών αυξάνει τα ποσοστά ατυχημάτων, σύμφωνα με έρευνα

0

Σε ποιες χώρες θα αναπτυχθεί ραγδαία το ηλεκτρονικό εμπόριο; Οι εκτιμήσεις της DHL eCommerce

0

Τον Οκτώβριο, τα νεότερα σχετικά με την τυχόν απόκτηση επιπλέον ποσοστού της GLS στην ACS

23 Μαΐου, 2025

Χωρίς ταξί η Αττική στις 28 και 29 Μαΐου, 48ωρη απεργία εξήγγειλε το ΣΑΤΑ

23 Μαΐου, 2025
³P

Εμπλουτίζεται το Σιδηροδρομικό Μουσείο του ΟΣΕ

23 Μαΐου, 2025

Ο ΟΣΕΘ στο Δίκτυο φορέων POLIS, συμμετέχει στις διαβουλεύσεις των Δημόσιων Μεταφορών της ΕΕ

23 Μαΐου, 2025

Η τοποθέτηση του Χρ. Σταϊκούρα στην Επιτροπή της Βουλής για τη Σύμβαση Παραχώρησης του ΒΟΑΚ

23 Μαΐου, 2025

Απλουστεύεται περαιτέρω η διαδικασία σύναψης ασφαλιστηρίου συμβολαίου οχήματος

23 Μαΐου, 2025

Π. Πέρκα: Με καθυστέρηση 6 χρόνων και με προβλέψεις ενάντια στο δημόσιο η Σύμβαση Παραχώρησης του ΒΟΑΚ

23 Μαΐου, 2025

H Planet, σύμβουλος της ΡΑΣ στην υλοποίηση της μεταρρύθμισης του σιδηροδρομικού τομέα

23 Μαΐου, 2025
" "

Metaforespress

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία

Δείτε Ακόμη

  • Υπόγειος
  • Οικονομία
  • Γνώμη
  • (Ταχο)γράφος
  • Videos

Εγγραφή Νewsletter



    Social Media

    Ακολουθήστε το metaforespress.gr στο google news

    Powered by iservices logo

    Metaforespress
    Χρησιμοποιούμε cookies για την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας. Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις σας και να αποθηκεύσετε τις προτιμήσεις σας παρακάτω.Ρυθμίσεις CookiesΑποδοχή όλων
    Πολιτική απορρήτου

    Επισκόπηση πολιτικής απορρήτου

    ---
    Απαραίτητα
    Πάντα ενεργοποιημένα
    Τα απαραίτητα cookies είναι απολύτως απαραίτητα για τη σωστή λειτουργία του ιστότοπου. Αυτή η κατηγορία περιλαμβάνει μόνο cookie που διασφαλίζουν βασικές λειτουργίες και δυνατότητες ασφάλειας του ιστότοπου. Αυτά τα cookies δεν αποθηκεύουν προσωπικά στοιχεία.
    ΑΠΟΔΟΧΗ & ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ
    No Result
    Προβολή όλων
    • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • ΜΜΜ
    • ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ
    • ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣ
    • ΟΔΙΚΕΣ
    • LOGISTICS
    • ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑ
    • ΝΑΥΤΙΛΙΑ
    • ΥΠΟΓΕΙΟΣ

    © metaforespress.gr