ΑρχικήMMMΈρχεται το πρώτο αυτόνομο τραμ στον κόσμο από τη Siemens Mobility (video)

Έρχεται το πρώτο αυτόνομο τραμ στον κόσμο από τη Siemens Mobility (video)

Το πρώτο αυτόνομο τραμ στον κόσμο παρουσίασε η Siemens Mobility, σε συνεργασία με την εταιρεία μεταφορών ViP Verkehrsbetrieb Potsdam GmbH, στην έκθεση InnoTrans 2018.

Το εν λόγω όχημα είναι εξοπλισμένο με συστήματα lidar, ραντάρ και κάμερες που χρησιμεύουν ως «ψηφιακά μάτια», απαθανατίζοντας τον περιβάλλοντα χώρο του τραμ και επιτρέποντάς του να συμπεριφέρεται ανάλογα.

Το τραμ βάρους 10 τόνων και μήκους 19 μέτρων, προς το παρόν κινείται σε μια απόσταση συνολικά 6 χλμ., ξεκινώντας από τις εγκαταστάσεις της ViP και κάνοντας τη διαδρομή του στη γερμανική πόλη του Πότσδαμ.

Την ίδια στιγμή, ένα σύμπλεγμα αλγορίθμων λειτουργεί ως «εγκέφαλος» ερμηνεύοντας και αξιολογώντας τα δεδομένα που λαμβάνει κάθε στιγμή, παρέχοντας παράλληλα προγνωστικά για την περαιτέρω εξέλιξη της κίνησής του.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι, χάρη στους ειδικούς αλγόριθμους, το τραμ μπορεί να αντιδρά σε εμπόδια και κινδύνους που παρουσιάζονται στην πορεία του (διέλευση πεζών, οχήματα).

Να σημειωθεί ότι, η Siemens Mobility είναι η πρώτη εταιρεία που ξεκινά το λανσάρισμα αυτόνομου τραμ, με την εταιρεία να διευκρινίζει ότι χρησιμοποιείται για σκοπούς έρευνας και ανάπτυξης και όχι εμπορικής χρήσης προς το παρόν.

Β. Βεγιάζη

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
Tags

Αφήστε ένα σχόλιο