ΑρχικήMMMΤο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του Μετρό Θεσσαλονίκης θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ

Το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του Μετρό Θεσσαλονίκης θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ

Τον σταθμό «Βενιζέλου» και τον, υπό κατασκευή, σταθμό «Αγ. Σοφία» επισκέφθηκε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, ο οποίος νωρίτερα είχε μεταβεί στα γραφεία του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ).

Σε δηλώσεις του ο υπουργός τόνισε «Το μετρό της Θεσσαλονίκης έχει περάσει από χίλια κύματα. Αυτό το οποίο μπορούμε να διαπιστώσουμε είναι ότι το έργο έχει καθυστερήσει πάρα πολλά χρόνια. Οι Θεσσαλονικείς το περιμένουν να ολοκληρωθεί προσεχώς.

Δυστυχώς η προηγούμενη κυβέρνηση δεν μίλησε με ειλικρίνεια. Εμείς σήμερα ήρθαμε εδώ να διαπιστώσουμε μερικά ζητήματα και να πούμε στη ΔΕΘ την απόλυτη αλήθεια στους πολίτες της Θεσσαλονίκης.

Αυτό λοιπόν που είδαμε από την προηγούμενη κυβέρνηση ήταν επικοινωνιακά τεχνάσματα και μια -αν θέλετε- φτηνή επιθεώρηση.  Διότι σήμερα βρισκόμαστε στον περιβόητο σταθμό «Βενιζέλου» και αυτό που διαπιστώνουμε είναι ότι δεν υπάρχουν εργοτάξια και όχι απλώς δεν έχει ξεκινήσει η κατασκευή στου σταθμού, αλλά όπως μας ενημέρωσαν οι ειδικοί, δεν έχει καν ολοκληρωθεί η μελέτη για να ξεκινήσει.

Επομένως, νομίζω ότι αυτό είναι κάτι που πρέπει να το διαπιστώσουν και να το καταλάβουν όλοι. Πρέπει να περιμένουμε λίγες ημέρες ακόμα γιατί ο Πρωθυπουργός από το βήμα της ΔΕΘ, θα ανακοινώσει τα σχέδια που έχει για την επιτάχυνση του έργου.

Πρέπει να ξέρουμε ότι το έργο αυτό είναι ένα έργο που έχει στοιχίσει πάρα πολλά χρήματα και πρωταρχικός στόχος για εμάς είναι να διασφαλίσουμε το δημόσιο συμφέρον και το δημόσιο χρήμα.

Εμείς, δεν θα εγκαινιάσουμε μουσαμάδες, θα εγκαινιάσουμε μετρό».

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο