ΑρχικήMMM«Φορέας λειτουργίας Μετρό Θεσσαλονίκης = Αποδόμηση του δημοσίου προς όφελος των ιδιωτικών συμφερόντων», δήλωσε η Π. Πέρκα

«Φορέας λειτουργίας Μετρό Θεσσαλονίκης = Αποδόμηση του δημοσίου προς όφελος των ιδιωτικών συμφερόντων», δήλωσε η Π. Πέρκα

Την εξαγγελία του υπουργού Μεταφορών Κώστα Καραμανλή περί διεξαγωγής διαγωνισμού για τον Φορέα Λειτουργίας του Μετρό Θεσσαλονίκης, σχολίασε η αναπληρώτρια τομεάρχης Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτη Πέρκα.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «από τη στιγμή που ανέλαβε την εξουσία η ΝΔ σχεδόν 10 μήνες πριν, έχει δοθεί πλήθος αφορμών που μας έκαναν να διαπιστώσουμε ότι η Κυβέρνηση, όσον αφορά στις μεταφορές, στην καλύτερη περίπτωση στερείται ολοκληρωμένης στρατηγικής και στη χειρότερη το μόνο σχέδιό της είναι η αποδόμηση του δημόσιου τομέα, προς όφελος των ιδιωτικών συμφερόντων.

Δυστυχώς, ο επικείμενος διαγωνισμός για το Φορέα Λειτουργίας του Μετρό Θεσσαλονίκης, όπως ανακοινώθηκε από τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών, ανήκει στη δεύτερη περίπτωση.

Η τροπολογία που είχε κατατεθεί αιφνιδιαστικά το Νοέμβριο και αφορούσε στην κατάργηση της εταιρίας Αστικές Συγκοινωνίες Θεσσαλονίκης (ΑΣΥΘ), μας είχε ήδη δημιουργήσει ερωτηματικά.

Τότε πιστέψαμε ότι πίσω από την παραπομπή στις καλένδες του φορέα που σχεδίαζε ο ΣΥΡΙΖΑ για να εξυπηρετεί όλες τις συγκοινωνιακές ανάγκες της πόλης ήταν η επιστροφή στον παρελθόν, με τον ΟΑΣΘ των σκανδάλων και της κακοδιαχείρισης.

Σήμερα αποδεικνύεται ότι πέρα από αυτό, το σχέδιο της Κυβέρνησης ήταν η εκχώρηση της λειτουργίας του Μετρό Θεσσαλονίκης σε ιδιώτες. Τελικά, μετά την καραντίνα, επιστρέφουμε και πάλι στην κανονικότητα της ΝΔ».

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο