ΑρχικήMMMΧωρίς Μετρό την Τρίτη, 17/12, από την έναρξη της βάρδιας έως τις 10 το πρωί. Στάση εργασίας ΣΕΛΜΑ

Χωρίς Μετρό την Τρίτη, 17/12, από την έναρξη της βάρδιας έως τις 10 το πρωί. Στάση εργασίας ΣΕΛΜΑ

Σε προειδοποιητική στάση εργασίας προχωρά το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών (ΣΕΛΜΑ), την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου, από την έναρξη λειτουργίας έως τις 10:00 το πρωί.

Το Σωματείο απαιτεί άμεσα προσλήψεις τακτικού προσωπικού για την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων, καθώς και ανάκληση των «μονομερών βίαιων μετακινήσεων».

Η ανακοίνωση του ΣΕΛΜΑ

Την ώρα που οι κενές οργανικές θέσεις στην ΣΤΑΣΥ πλησιάζουν τις 700 και δεν έχει οριστεί ο ακριβής αριθμός τους ανά Διεύθυνση, Τομέα, Ειδικότητα, η διοίκηση της εταιρείας, με άκρως ενοχικό τρόπο, αποφασίζει και διατάζει Παρασκευή βράδυ να μετακινήσει μονομερώς με τον πλέον βίαιο και αυταρχικό τρόπο συναδέλφους από τις οργανικές τους θέσεις, δημιουργώντας περισσότερα προβλήματα από αυτά που υποτίθεται πως επιλύει.

Τη στιγμή που οι πραγματικές ανάγκες στελέχωσης ειδικοτήτων όπως, τεχνίτες, οδηγοί, σταθμάρχες, έλεγχος κομίστρου έχουν χτυπήσει “κόκκινο”, οι διοικούντες, με μια ακατανόητη, χωρίς κανέναν σχεδιασμό και έξω από κάθε λογική κίνηση, προχωρούν μονομερώς στη “ρύθμιση” της ζωής των εργαζομένων.

Είναι οι ίδιοι που, σε αγαστή συνεργασία με τον ΟΑΣΑ, έχουν αφήσει τους συναδέλφους εκδότες εισιτηρίων να εργάζονται κάτω από αντίξοες και απάνθρωπες συνθήκες εξαιτίας της αποτυχίας του ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Το ΣΕΛΜΑ απαιτεί άμεσα προσλήψεις τακτικού προσωπικού για την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων, ανάκληση των μονομερών βίαιων μετακινήσεων.

Κανένας συνάδελφος δεν θα μετακινηθεί μέχρι να ενημερωθεί από το σωματείο.

ΥΓ: την ώρα που εργαζόμενοι αποσπώνται στη διοίκηση του ΟΑΣΑ και σε πολιτικά γραφεία με συνέπεια τη μείωση του παραγόμενου συγκοινωνιακού έργου.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο