ΑρχικήMMMΩς το καλοκαίρι η ανακήρυξη αναδόχου για το πρώτο τμήμα της γραμμής 4 του μετρό της Αθήνας (Γαλάτσι – Γουδή)

Ως το καλοκαίρι η ανακήρυξη αναδόχου για το πρώτο τμήμα της γραμμής 4 του μετρό της Αθήνας (Γαλάτσι – Γουδή)

Μέχρι τη Νίκαια θα φθάνει, τον προσεχή Ιούνιο, η γραμμή 3 του μετρό της Αθήνας, καθώς ολοκληρώνονται οι τρεις σταθμοί της επέκτασης προς Πειραιά.

Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό Γιάννης Μυλόπουλος, “τον Ιούνιο θα δοθούν στην κυκλοφορία οι τρεις πρώτοι σταθμοί, στην Αγία Βαρβάρα, τον Κορυδαλλό και τη Νίκαια, μαζί με το δίκτυο που θα εξυπηρετούν χιλιάδες επιβάτες των δυτικών συνοικιών του Πειραιά καθημερινά.

Το υπόλοιπο τμήμα της επέκτασης μέχρι το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά θα παραδοθεί περίπου σε δύο χρόνια”.

Παράλληλα, ο κ. Μυλόπουλος εκτίμησε ότι, μέχρι το καλοκαίρι, θα έχει ανακηρυχθεί ο ανάδοχος για το πρώτο τμήμα της γραμμής 4 του μετρό από το Γαλάτσι μέχρι το Γουδή.

Στις 28 Φεβρουαρίου λήγει η ημερομηνία για την κατάθεση των οικονομικών και τεχνικών προσφορών των τριών ομίλων που έχουν προεπιλεγεί και αμέσως μετά, θα ξεκινήσει το έργο της Επιτροπής Αξιολόγησης.

Αν δεν υπάρξουν ενστάσεις και προσφυγές, ο ανάδοχος θα ανακηρυχθεί μέσα στο καλοκαίρι.

Όπως διευκρίνισε ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Ανάπλασης του Ιστορικού Κέντρου, κατέληξαν σε λύση για το θέμα του σταθμού στην πλατεία Εξαρχείων.

Αποφασίστηκε να παραμείνει ο Σταθμός στην πλατεία, αλλά οι είσοδοί του να είναι στους γύρω δρόμους για να μην χαλάσει ο χαρακτήρας της πλατείας.

Μια από τις εισόδους θα βρίσκεται δίπλα στο Αρχαιολογικό Μουσείο και για το λόγο αυτό ο Σταθμός θα έχει το όνομα «Εξάρχεια – Αρχαιολογικό Μουσείο».

Μέσα στην άνοιξη υπολογίζεται ότι θα αρχίσουν οι πρόδρομες εργασίες (μεταφορά δικτύων κ.λπ.) για τις οποίες θα υπάρξει χρηματοδότηση από την ΕΕ, όπως συμφώνησε την περασμένη εβδομάδα η Επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής Κορίνα Κρέτσου στη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Μεταφορών Χρ. Σπίρτζη.

Ανάλογη χρηματοδότηση θα υπάρξει και για την επέκταση του Μετρό Θεσσαλονίκης προς τις δυτικές συνοικίες της πόλης.

Ο κ. Μυλόπουλος ανέφερε ότι το δεύτερο τμήμα της γραμμής 4 του μετρό από το Γουδή στο Μαρούσι σχεδιάζεται να επεκταθεί δυτικά και να φθάσει στην Πετρούπολη.

Ανέφερε, επίσης, ότι η Αττικό Μετρό θα προκηρύξει μελέτη, από την οποία θα προκύψει προς ποιες συνοικίες της πρωτεύουσας είναι απαραίτητο να γίνουν επεκτάσεις του δικτύου.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο