ΑρχικήMMMΩς το τέλος του 2021 θα επιτρέπεται η είσοδος των ταξί στις λεωφορειολωρίδες της Θεσσαλονίκης

Ως το τέλος του 2021 θα επιτρέπεται η είσοδος των ταξί στις λεωφορειολωρίδες της Θεσσαλονίκης

Επεκτείνεται μέχρι το τέλος του έτους το μέτρο της εισόδου των ταξί στις λεωφορειολωρίδες της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο υφυπουργός Μεταφορών και Υποδομών Γιάννης Κεφαλογιάννης, αμέσως μετά τις συναντήσεις που είχε με τον υφυπουργό Μακεδονίας και Θράκης Σταύρο Καλαφάτη και εκπρόσωπο των αυτοκινητιστών ταξί στο Διοικητήριο.

Ο κ. Καλαφάτης είπε ότι έθεσε στον υφυπουργό το θέμα της επέκτασης του Προαστιακού από τη Σίνδο προς το Διεθνές Πανεπιστήμιο (πρώην ΤΕΙ), καθώς πρόκειται για ένα κομβικό σημείο για την περιοχή, ο κ. Κεφαλογιάννης το αντιμετώπισε θετικά και  το έργο αυτό «μπήκε στις ράγες».

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο, στέκεται και εσωτερικός χώρος

Επίσης, ο κ. Κεφαλογιάννης είχε συνάντηση και με εκπρόσωπο του ΚΤΕΛ και ένα από τα ζητήματα που συζητήθηκαν είναι η παράταση της σύμβασης ανάμεσα σε ΚΤΕΛ και ΟΑΣΘ.

Σχετικά με τον ΟΑΣΘ τόνισε πως σήμερα κυκλοφορούν στη Θεσσαλονίκη καθημερινά 420-440 αστικά λεωφορεία από 210-230 που ήταν όταν παρέλαβε η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη το 2019 και η αύξηση προσεγγίζει το 100%.

«Οι Θεσσαλονικείς τους τελευταίους μήνες έχουν αντιληφθεί ότι υπάρχει ένα πολύ καλύτερο συγκοινωνιακό έργο σε σχέση με αυτό που παραλάβαμε το 2019. Για μας, η Θεσσαλονίκη είναι προτεραιότητα και τους τελευταίους μήνες γίνεται ένα κολοσσιαίο έργο στις υποδομές και στις μεταφορές», ανέφερε ο κ. Κεφαλογιάννης.

Η σχετική απόφαση

Επιτρέπεται κατά το χρονικό διάστημα των έργων κατασκευής του ΜΕΤΡΟ της Θεσσαλονίκης και έως την 31η Δεκεμβρίου 2021 η κυκλοφορία, καθημερινά και καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο, Επιβατηγών Δημοσίας Χρήσης (Ε.Δ.Χ.) οχημάτων που εκτελούν διαδρομή με επιβάτη στις ειδικές λωρίδες αποκλειστικής διέλευσης λεωφορείων που έχουν καθοριστεί για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στην πόλη αυτή.

Η στάση εντός αυτών για τον σκοπό της επιβίβασης και της αποβίβασης επιβατών θα εκτελείται στις ειδικές, καθορισμένες με τις οικείες αποφάσεις καθορισμού των ειδικών λωρίδων αποκλειστικής κυκλοφορίας ΜΜΜ, εσοχές επιβίβασης-αποβίβασης Ε.Δ.Χ. οχημάτων.

Κατά τα λοιπά ισχύει η υπ. αρ. Α. οικ. 17859/1341/2007 (Β’ 489) υπουργική απόφαση.

Η απόφαση αυτή ισχύει από τη δημοσίευσή της.

Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο