ΑρχικήMMMΌλο και πιο κοντά το μετρό στον Πειραιά: Ολοκληρώθηκε η διάνοιξη της υπόγειας σήραγγας της επέκτασης

Όλο και πιο κοντά το μετρό στον Πειραιά: Ολοκληρώθηκε η διάνοιξη της υπόγειας σήραγγας της επέκτασης

Όλο και πιο κοντά το μετρό στον Πειραιά. Ολοκληρώθηκε, την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου, η διάνοιξη της υπόγειας σήραγγας της επέκτασης της γραμμής 3 του μετρό της Αθήνας προς Πειραιά.

Παρόντες στην άφιξη του Μετροπόντικα στον τελευταίο του σταθμό, στο «Φρέαρ Δεληγιάννη», ήταν ο Πρόεδρος, καθηγητής, Γιάννης Μυλόπουλος, ο Διευθύνων Σύμβουλος, Θόδωρος Παπαδόπουλος και μέλη του ΔΣ της Αττικό Μετρό ΑΕ, στελέχη και προσωπικό της Αττικό Μετρό ΑΕ και της αναδόχου κοινοπραξίας.

Το πρώτο εξάμηνο του 2019, σύμφωνα με την Αττικό Μετρό, αναμένεται να λειτουργήσουν οι 3 πρώτοι σταθμοί της επέκτασης του μετρό στον Πειραιά (Αγ. Βαρβάρα – Κορυδαλλός – Νίκαια) και οι υπόλοιποι (Μανιάτικα, Πειραιάς και Δημοτικό Θέατρο) έως τις αρχές του 2021.

Από πλευράς του, ο Πρόεδρος της Αττικό Μετρό ΑΕ, Γιάννης Μυλόπουλος δήλωσε ότι «η ολοκλήρωση της διάνοιξης της υπόγειας σήραγγας της επέκτασης της γραμμής 3 του μετρό της Αθήνας προς Πειραιά, σε συνδυασμό με την υλοποίηση των έργων τραμ δεν εντάσσονται μόνο σε έναν ολοκληρωμένο συγκοινωνιακό σχεδιασμό για την πόλη.

Η σύνδεση του λιμανιού Πειραιά μέσω του μετρό με το αεροδρόμιο «Ελ.Βενιζέλος», αλλά και το κέντρο της Αθήνας θα δημιουργήσει πολλαπλά, αναπτυξιακά και τουριστικά οφέλη στην ευρύτερη περιοχή, στην επόμενη ημέρα της χώρας».

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο