Κυριακή, 25 Μαΐου, 2025
Ειδήσεις και νέα για τις επιβατικές και εμπορευματικές μεταφορές
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ

    Χρίστος Δήμας: Με το σύστημα DLS αναβαθμίζουμε τις υπηρεσίες αεροναυτιλίας

    24 Μαΐου, 2025
    ΝΑΥΤΙΛΙΑ

    Νέος Πρόεδρος της ΕΛΙΜΕ ο Δ.Σ. του Λιμένα Ελευσίνας, Απ. Καμαρινάκης. Τιμητική διάκριση στον Αθ. Λιάγκο

    24 Μαΐου, 2025
    ΝΑΥΤΙΛΙΑ

    Ανακοίνωση πρόθεσης χρηματοδότησης για την άγονη γραμμή «Θεσσαλονίκη – Βόρειες Σποράδες»

    24 Μαΐου, 2025
    ΝΑΥΤΙΛΙΑ

    Β. Κικίλιας: Η ασφάλεια πρώτη προτεραιότητά μας σε όλα τα λιμάνια και τις υποδομές

    23 Μαΐου, 2025
    ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

    Με 385 νέους εφοριακούς και τελωνειακούς ενισχύεται η ΑΑΔΕ

    23 Μαΐου, 2025
    ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣ

    Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, 26 Μαΐου – 11 Ιουνίου, στον Προαστιακό της Αθήνας

    23 Μαΐου, 2025

  • ΜΜΜ
  • ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ
  • ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣ
  • ΟΔΙΚΕΣ
  • LOGISTICS
  • ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑ
  • ΝΑΥΤΙΛΙΑ
No Result
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ

    Χρίστος Δήμας: Με το σύστημα DLS αναβαθμίζουμε τις υπηρεσίες αεροναυτιλίας

    24 Μαΐου, 2025
    ΝΑΥΤΙΛΙΑ

    Νέος Πρόεδρος της ΕΛΙΜΕ ο Δ.Σ. του Λιμένα Ελευσίνας, Απ. Καμαρινάκης. Τιμητική διάκριση στον Αθ. Λιάγκο

    24 Μαΐου, 2025
    ΝΑΥΤΙΛΙΑ

    Ανακοίνωση πρόθεσης χρηματοδότησης για την άγονη γραμμή «Θεσσαλονίκη – Βόρειες Σποράδες»

    24 Μαΐου, 2025
    ΝΑΥΤΙΛΙΑ

    Β. Κικίλιας: Η ασφάλεια πρώτη προτεραιότητά μας σε όλα τα λιμάνια και τις υποδομές

    23 Μαΐου, 2025
    ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

    Με 385 νέους εφοριακούς και τελωνειακούς ενισχύεται η ΑΑΔΕ

    23 Μαΐου, 2025
    ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣ

    Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, 26 Μαΐου – 11 Ιουνίου, στον Προαστιακό της Αθήνας

    23 Μαΐου, 2025

  • ΜΜΜ
  • ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ
  • ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣ
  • ΟΔΙΚΕΣ
  • LOGISTICS
  • ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑ
  • ΝΑΥΤΙΛΙΑ
No Result
Προβολή όλων
Ειδήσεις και νέα για τις επιβατικές και εμπορευματικές μεταφορές
No Result
Προβολή όλων

Αυτό είναι το νέο (κεραμιδί) τραμ της Αθήνας. Διαθέτει εργονομικά καθίσματα και πανοραμικά παράθυρα. Θα μεταφέρει έως 214 επιβάτες (φωτό)

ffotinos by ffotinos
31 Αυγούστου, 2020
στο MMM
0
Share on FacebookShare on Twitter
Εκτύπωση άρθρου

Αναβαθμίζονται σημαντικά οι υπηρεσίες του τραμ της Αθήνας με τη προμήθεια 25 νέων, σύγχρονων συρμών.

Η ΣΤΑΣΥ που διαχειρίζεται το τραμ και για λογαριασμό της Αττικό Μετρό παρέλαβε τους πρώτους συρμούς και θα παραλάβει το σύνολό τους έως τον Μάιο του 2021. Αρκετοί από αυτούς θα διοχετευτούν στην επέκταση του τραμ στον Πειραιά.

Τα χαρακτηριστικά των νέων συρμών

Τα οχήματα φέρουν την εμπορική ονομασία Citadis του οίκου Alstom και κατασκευάζονται στη Βαρκελώνη.

Πρόκειται για έναν από τους πλέον σύγχρονους συρμούς που προσφέρουν άνετο ταξίδι, αισθητική αναβάθμιση του στόλου αλλά και μειωμένα λειτουργικά έξοδα.

Έχουν μήκος 33,3 μέτρα, πλάτος 2,40 μέτρα και μεταφορική ικανότητα/δυνατότητα 214 επιβατών (54 καθήμενων και 160 ορθίων).

Διαθέτουν εργονομικά καθίσματα επιβατών, πανοραμικά παράθυρα που παρέχουν διαφάνεια και θέαση, βελτιωμένη προσβασιμότητα με διπλές θύρες, μοντέρνο φωτισμό LED, βελτιωμένη απόδοση κλιματισμού, καθώς και χώρους για καροτσάκια, αναπηρικά αμαξίδια  και ποδήλατα.

Στο αμαξοστάσιο Ελληνικού ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών

Στο αμαξοστάσιο Ελληνικού βρέθηκε, σήμερα, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής για την παραλαβή των πρώτων συρμών.

Ο κ. Καραμανλής συζήτησε επίσης με τους επικεφαλής της Αττικό Μετρό Α.Ε. και της ΣΤΑΣΥ Α.Ε. το συνολικό σχεδιασμό του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για το τραμ, θέτοντας ως προτεραιότητες για το αμέσως προσεχές διάστημα τον εκσυγχρονισμό του στόλου, την επέκταση προς Πειραιά, τις ενέργειες επαναλειτουργίας στο Σύνταγμα και την επέκταση του αμαξοστασίου στο Ελληνικό.

Συγκεκριμένα, ο κ. Καραμανλής δήλωσε: «Αποτελεί στρατηγική μας επιλογή να επενδύσουμε στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, να επενδύσουμε στο Τραμ. Ιδίως αυτή τη δύσκολη περίοδο, είναι σημαντικό να προσφέρουμε στους πολίτες άλλη μία σύγχρονη επιλογή μετακίνησης.

Οι νέοι, σύγχρονοι συρμοί αναβαθμίζουν το δίκτυο και χαρακτηρίζονται από υψηλή τεχνολογία, αισθητική, ασφάλεια, άνεση. Ευελπιστούμε πως το επιβατικό κοινό θα αγκαλιάσει τα νέα οχήματα και θα τα προσέξει ως περιουσιακό στοιχείο όλων μας.

Παράλληλα, προχωράμε το σχεδιασμό μας για τη συνολική αναβάθμιση του τραμ στην πρωτεύουσα: Με την επέκτασή του προς Πειραιά, τον σχολαστικό έλεγχο για την ασφαλή επαναλειτουργία του Τραμ στο Σύνταγμα και την επέκταση του χώρου στον οποίο βρισκόμαστε σήμερα, του αμαξοστασίου του Ελληνικού. Δουλεύουμε συστηματικά για να αναβαθμίσουμε ένα μέσο μεταφοράς που μπορεί πραγματικά να βελτιώσει τη ζωή στην πόλη μας».

Από την μεριά του, ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης δήλωσε: «Σήμερα υλοποιείται μια από τις πρώτες ενέργειες που έχει εξαγγείλει η Κυβέρνηση, ο Πρωθυπουργός και ο Υπουργός Κώστας Καραμανλής για τους επόμενους μήνες, και αφορούν τα μέσα σταθερής τροχιάς, αλλά και τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ.

Έτσι, βελτιώνεται η καθημερινότητα των πολιτών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, μετά από μια δεκαετία, όσον αφορά το προσωπικό αλλά και τα ΜΜΜ. Αυτή τη στιγμή, σπάει αυτός ο κύκλος και βεβαίως τις επόμενες εβδομάδες,  τους επόμενους μήνες, η εικόνα της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας θα έχει αλλάξει άρδην».

Αντίστοιχα, ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Γιάννης Τσακίρης επεσήμανε: «Είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό έργο, το οποίο υλοποιείται με πόρους από το ΕΣΠΑ και αποδεικνύει, για άλλη μία φορά, ότι το ΕΣΠΑ είναι ένα σημαντικό εργαλείο ανάπτυξης για τη χώρα, την οικονομία και την κοινωνία.

Ο Πειραιάς θα είναι εντελώς διαφορετικός την επόμενη ημέρα, τόσο με τα έργα ανάπλασης που υλοποιούνται, όσο και με τα συγκοινωνιακά, καθώς μεγάλο μέρος του συγκοινωνιακού φορτίου θα εξυπηρετείται πλέον με το Τραμ».

Τέλος, ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης σημείωσε τα εξής: «Χαιρόμαστε που σήμερα τα χρήματα του ΠΕΠ Αττικής, πιάνουν τόπο. Συγκεκριμένα η χρηματοδότηση των έργων και των συρμών του τραμ, προϋπολογισμού άνω των 150 εκ. ευρώ, αποτελεί την έμπρακτη στήριξη της Περιφέρειας στο δίκτυο των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς της Αττικής και ειδικότερα στον Πειραιά, συμβάλλοντας σημαντικά στη βελτίωση των συνθηκών κυκλοφορίας της πόλης.

Και δεν σταματάμε εδώ. Υπογράψαμε πρόσφατα την απόφαση έγκρισης χρηματοδότησης, ύψους 15 εκ. ευρώ για την επέκταση του αμαξοστασίου που βρισκόμαστε σήμερα, προκειμένου να δημιουργηθεί ο απαραίτητος χώρος, για τη στάθμευση των νέων συρμών.

Ο σεβασμός στο περιβάλλον, η βιώσιμη αστική κινητικότητα και η διευκόλυνση της προσβασιμότητας των ΑΜΕΑ αποτελούν για εμάς προτεραιότητες, αδιαμφισβήτητες. Σε αυτό το πλαίσιο συνεχίζουμε τη συνεργασία μας με τον αρμόδιο υπ. Υποδομών και Μεταφορών, προς όφελος της Αττικής, των πολιτών και των υποδομών της».

Η επέκταση του τραμ προς Πειραιά

Η επέκταση προς Πειραιά, η οποία αναμένεται να δοθεί σε εμπορική λειτουργία τους επόμενους μήνες, περιλαμβάνει 3,1 χλμ. μήκος διαδρομής προς Πειραιά και 2,3 χλμ. από τον Πειραιά.

Συγκεκριμένα, αφορά  την διαδρομή Νέο Φάληρο – Μικράς Ασίας – Γρηγορίου Λαμπράκη – Βασ. Γεωργίου Α΄ – Λιμάνι (Ακτή Ποσειδώνος) – Εθν. Αντιστάσεως – Ομ. Σκυλίτση – Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Οι επιβάτες θα εξυπηρετούνται σε 12 νέες στάσεις με μήκος αποβάθρων 60-65 μέτρα. Συγκεκριμένα, πρόκειται για 7 νέες στάσεις στη διαδρομή εισόδου (Γήπεδο Καραϊσκάκη – Μικράς Ασίας – Λαμπράκη – Ευαγγελίστρια – Πλατεία Δεληγιάννη – Δημαρχείο – Ακτή Ποσειδώνος) και 5 νέες στάσεις στη διαδρομή εξόδου (Αγ. Τριάδα – Πλατεία Ιπποδαμείας – 34ου Συντάγματος – Ανδρούτσου – Ομ. Σκυλίτση).

 

Το τραμ αναβαθμίζεται: 25 σύγχρονοι συρμοί και επέκταση σε ένα μεγάλο αστικό κέντρο, τον Πειραιά

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι, εκτός από τη συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση, από την πρόοδο του έργου αναβαθμίζονται, όπως υποστηρίζει το υπουργείο Μεταφορών, σημαντικά περιοχές διέλευσης του τραμ στον Πειραιά, αφού:

– Η Αττικό Μετρό Α.Ε. φροντίζει για τη δημιουργία νέων χώρων πρασίνου, αλλά και για τον εμπλουτισμό του πρασίνου σε υφιστάμενα πάρκα με τη φύτευση νέων δένδρων, θάμνων, κ.λ.π..

Έχει ήδη ολοκληρωθεί η ανάπλαση ελεύθερων κοινόχρηστων χώρων, καθώς και η ανάπλαση των πλατειών Κοραή, Αλικάκου, Δεληγιάννη και περιοχής Ευαγγελίστριας.

-Επίσης, έχει ήδη ολοκληρωθεί η ανακατασκευή και βελτίωση χιλιομέτρων πεζοδρομίων καθ’ όλο το μήκος του έργου.

-Στο πλαίσιο επίσης του έργου, εγκαθίσταται ένα νέο σύγχρονο σύστημα αποκομιδής απορριμμάτων με υπόγειους «έξυπνους» κάδους συλλογής.

Με την ολοκλήρωση του έργου, αναμένεται μείωση κυκλοφορίας μετακινήσεων με οχήματα κατά 15.000 ημερησίως, όπως και μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και ηχορύπανσης που θα επιφέρει  βελτίωση του αστικού μικροκλίματος.

Επέκταση αμαξοστασίου τραμ στο Ελληνικό

Στις επόμενες ημέρες θα δημοπρατηθεί το έργο της επέκτασης του αμαξοστασίου στο Ελληνικό.

Αφορά επέκταση περίπου 5 στρεμμάτων, αλλά και βελτιώσεις στο υπάρχον αμαξοστάσιο, ώστε να μπορεί στον χώρο να φιλοξενείται και να συντηρείται το σύνολο των 59 συρμών τραμ (παλαιών & νέων).

Έλεγχοι για την επαναλειτουργία του τραμ στο Σύνταγμα

Εντός της τρέχουσας  εβδομάδας ξεκινάει η εγκατάσταση των ειδικών σενσόρων κατά μήκος του Ιλισσού, ώστε στη συνέχεια να ξεκινήσουν τα load tests (μετρήσεις και με Τραμ πάνω στον Ιλισσό) για να εξακριβωθεί η κατάσταση του αγωγού πάνω από τον οποίο διέρχονται οι συρμοί.

Αναλόγως των αποτελεσμάτων, θα αποφασιστεί η αποκατάσταση της λειτουργίας του τραμ μέχρι το Σύνταγμα.

Ακολουθήστε μας στο επίσημο κανάλι του «m» στο Youtube
Ακολουθήστε μας στο επίσημο κανάλι του «m» στο Linkedin
Tags:ΣΤΑΣΥΤΡΑΜΤΡΑΜ ΠΕΙΡΑΙΑ

Σχετικά Άρθρασχετικά

MMM

Συνδικάτο σταθμαρχών Πρώτη Γραμμή: Ανεύθυνη ενέργεια αν αποφασιστεί 24ωρη λειτουργία του Μετρό με τις υπάρχουσες συνθήκες

20 Μαΐου, 2025
MMM

Η ΣΤΑΣΥ προχωρά σε 44 μόνιμες προσλήψεις εκδοτών και σταθμαρχών. Άνοιξαν οι αιτήσεις

19 Μαΐου, 2025
MMM

Ηλεκτροδηγοί τραμ: Αναγκαία η επίλυση προβλημάτων για ουσιαστική εφαρμογή της 24ωρης λειτουργίας στην παραλιακή

14 Μαΐου, 2025
MMM

Κλειστοί από τις 4 έως τις 8 Μαΐου και από τις 9 το βράδυ, οι σταθμοί Ελληνικό, Αργυρούπολη, Άλιμος και Ηλιούπολη

4 Μαΐου, 2025
MMM

Στάσεις εργασίας στο Μετρό την Πρωτομαγιά, θα λειτουργεί 09.00 – 15.00

30 Απριλίου, 2025
MMM

Έως τις 8/5 οι αιτήσεις για 80 οδηγούς συρμών της ΣΤΑΣΥ. Όλες οι πληροφορίες

28 Απριλίου, 2025
Επόμενο άρθρο

Στους επόμενους 5 μήνες η ΟΣΥ θα ανανεώσει το 50% του στόλου της, δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Έχω διαβάσεις και αποδέχομαι τους όρους χρήσης.

  • Δημοφιλή
  • Σχόλια
  • Τελευταία

Θριάσιο – Σφίγγα Βοιωτίας: Επανέρχεται στο προσκήνιο η γραμμή που θα «αλλάξει τα πάντα» στα σιδηροδρομικά εμπορεύματα

20 Μαΐου, 2025

O Αλέξανδρος Καρύδης, νέος υποδιοικητής Διαχείρισης Αερολιμένων και Υδατοδρομίων της ΥΠΑ

20 Μαΐου, 2025

Θα επενδύσουν οι Ιταλοί στον ελληνικό σιδηρόδρομο; Απαντήσεις δίνει (και) το Θριάσιο ΙΙ

19 Μαΐου, 2025

Υπεγράφη η σύμβαση για την εγκατάσταση συστήματος DLS στην ΥΠΑ

23 Μαΐου, 2025

To βιογραφικό του νέου υποδιοικητή της ΥΠΑ, Αλέξανδρου Καρύδη

21 Μαΐου, 2025

Νέος πρόεδρος στην Ελληνικό Μετρό ο Χρήστος Καραδήμας. Το βιογραφικό του

21 Μαΐου, 2025

Ο Θρασύβουλος Θ. Μακιός αναλαμβάνει διευθύνων σύμβουλος της OB Streem

23 Μαΐου, 2025

Μετατέθηκε η ημερομηνία υποβολής προσφορών για τα 50 18μετρα ηλεκτρικά λεωφορεία του ΟΑΣΘ

23 Μαΐου, 2025

Νέο σημείο παραλαβής Uber (Έξοδος 4, Αφίξεις) στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος»

1

Θριάσιο – Σφίγγα Βοιωτίας: Επανέρχεται στο προσκήνιο η γραμμή που θα «αλλάξει τα πάντα» στα σιδηροδρομικά εμπορεύματα

1

Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ για τις ελλείψεις προσωπικού σε Λιμενικές Αρχές της χώρας

1

Ο ESPO «χαιρετίζει» τις προσπάθειες εντός της ΕΕ για αυξημένη χρηματοδότηση των υποδομών μεταφορών

0

Θετικό ξεκίνημα για την Kuehne+Nagel, με άνοδο εσόδων 15% στο α’ τρίμηνο

0

Νέο πακέτο μίσθωσης και ανανεωμένος τιμοκατάλογος για το ZAP Taxi Club

0

Οι νεότερες προβλέψεις του ACI Europe: Άνοδος 3,6% στα ευρωπαϊκά αεροδρόμια το 2025

0

Για πρώτη φορά, η MSC Cruises προσφέρει δρομολόγια καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους στην Ελλάδα

0

Χρίστος Δήμας: Με το σύστημα DLS αναβαθμίζουμε τις υπηρεσίες αεροναυτιλίας

24 Μαΐου, 2025

Νέος Πρόεδρος της ΕΛΙΜΕ ο Δ.Σ. του Λιμένα Ελευσίνας, Απ. Καμαρινάκης. Τιμητική διάκριση στον Αθ. Λιάγκο

24 Μαΐου, 2025

Ανακοίνωση πρόθεσης χρηματοδότησης για την άγονη γραμμή «Θεσσαλονίκη – Βόρειες Σποράδες»

24 Μαΐου, 2025

Β. Κικίλιας: Η ασφάλεια πρώτη προτεραιότητά μας σε όλα τα λιμάνια και τις υποδομές

23 Μαΐου, 2025

Με 385 νέους εφοριακούς και τελωνειακούς ενισχύεται η ΑΑΔΕ

23 Μαΐου, 2025

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, 26 Μαΐου – 11 Ιουνίου, στον Προαστιακό της Αθήνας

23 Μαΐου, 2025

Ο Stefan Mecha αναλαμβάνει πρόεδρος ΔΣ της Volkswagen Επαγγελματικά Οχήματα

23 Μαΐου, 2025

Στο 75% η πρόοδος κατασκευής στο βόρειο τμήμα του Ε65

23 Μαΐου, 2025
" "

Metaforespress

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία

Δείτε Ακόμη

  • Υπόγειος
  • Οικονομία
  • Γνώμη
  • (Ταχο)γράφος
  • Videos

Εγγραφή Νewsletter



    Social Media

    Ακολουθήστε το metaforespress.gr στο google news

    Powered by iservices logo

    Metaforespress
    Χρησιμοποιούμε cookies για την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας. Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις σας και να αποθηκεύσετε τις προτιμήσεις σας παρακάτω.Ρυθμίσεις CookiesΑποδοχή όλων
    Πολιτική απορρήτου

    Επισκόπηση πολιτικής απορρήτου

    ---
    Απαραίτητα
    Πάντα ενεργοποιημένα
    Τα απαραίτητα cookies είναι απολύτως απαραίτητα για τη σωστή λειτουργία του ιστότοπου. Αυτή η κατηγορία περιλαμβάνει μόνο cookie που διασφαλίζουν βασικές λειτουργίες και δυνατότητες ασφάλειας του ιστότοπου. Αυτά τα cookies δεν αποθηκεύουν προσωπικά στοιχεία.
    ΑΠΟΔΟΧΗ & ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ
    No Result
    Προβολή όλων
    • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • ΜΜΜ
    • ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ
    • ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣ
    • ΟΔΙΚΕΣ
    • LOGISTICS
    • ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑ
    • ΝΑΥΤΙΛΙΑ
    • ΥΠΟΓΕΙΟΣ

    © metaforespress.gr