ΑρχικήMMMH Αθήνα αλλάζει, η Αθήνα αποκτά νέους τρόπους μετακίνησης: Ήρθαν τα ηλεκτρικά σκούτερ

H Αθήνα αλλάζει, η Αθήνα αποκτά νέους τρόπους μετακίνησης: Ήρθαν τα ηλεκτρικά σκούτερ

H Αθήνα αλλάζει, η Αθήνα αποκτά νέους τρόπους μετακίνησης. Την είσοδό της στην (νεοσύστατη) ελληνική αγορά ενοικιάσεως ηλεκτρικών σκούτερ ανακοίνωσε και η hive, θυγατρική εταιρεία της Daimler (στην Daimler ανήκει και η Beat).

H hive αποτελεί εταιρεία ενοικίασης escooters και φιλοδοξεί να προσφέρει έναν εναλλακτικό και γρήγορο τρόπο μετακίνησης στην πόλη της Αθήνας.

Ιδρύθηκε το 2018 και η πρώτη πόλη που δραστηριοποιήθηκε ήταν η Λισσαβόνα. Σταδιακά επεκτείνει την παρουσία της σε μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις, φιλοδοξώντας να εγκαθιδρύσει ένα νέο μοντέλο αστικής μεταφοράς.

Για να χρησιμοποιήσει κάποιος ένα ηλεκτρικό σκούτερ της hive καλείται να κατεβάσει το σχετικό app και να εγγραφεί στην υπηρεσία.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Για να εκκινήσει το σκούτερ, το ξεκλείδωμα στοιχίζει 1 ευρώ και στη συνέχεια, κάθε λεπτό κοστίζει 15 λεπτά του ευρώ. Δηλαδή, η μία ώρα κοστίζει 9 ευρώ και η μισή ώρα 4,5 ευρώ.

Η διαθεσιμότητα των σκούτερ και η τοποθεσία τους αποτυπώνονται στο app. Ο χρήστης μπορεί να αφήσει το σκούτερ σε οποιοδήποτε σημείο εντός των ορίων του δήμου της Αθήνας, καθώς αυτό περισυλλέγεται στο τέλος από το προσωπικό της hive.

Σχολιάζοντας την είσοδο της εταιρείας στην ελληνική αγορά, ο CEO Tristan Torres Velat δήλωσε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που ξεκινάμε και στην Ελλάδα με πρώτο σταθμό την Αθήνα.

Τα escooter (ηλεκτρικά scooter) έρχονται στην Αθήνα!

Posted by metaforespress.gr on Thursday, February 28, 2019

Δεν είναι μόνο η ιστορική σημασία της πόλης, ούτε ότι αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς στον κόσμο, αλλά η έφεση που έχουν οι Έλληνες να αγκαλιάζουν κάθε τεχνολογική καινοτομία και με αυτό τον τρόπο να εκτιμούν οτιδήποτε τους βοηθά να ανταποκριθούν στους σύγχρονους ρυθμούς της καθημερινότητας τους».

Με έμφαση στην ασφαλή οδήγηση των escooters και τον σεβασμό στους πεζούς, η hive, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας  (ΙΟΑΣ) «Πάνος Μυλωνάς», θα διοργανώσει ειδικά σεμινάρια και e-learning για την ορθή χρήση των escooters.

Συγχρόνως, σε συνεργασία με τον δήμο Αθηναίων, η hive θα προχωρήσει στη δημιουργία του Working Group on Micro Mobility, δηλαδή μιας ομάδας εργασίας που θα λειτουργεί γνωμοδοτικά και θα συμμετέχουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι  που ασχολούνται με την μετακίνηση στην πόλη.

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα

Σημειώνεται ότι η τάση των ηλεκτρικών scooter ξεκίνησε το 2017 στην Καλιφόρνια και στη συνέχεια εξαπλώθηκε ταχύτατα και σε άλλες πολιτείες των ΗΠΑ.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
Σχόλια
  • 4 ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΟ: flBAfvjs

    2 Μαρτίου, 2019

Αφήστε ένα σχόλιο