ΑρχικήMMMO ΟΑΣΑ πρόκειται να προμηθευτεί 12 ηλεκτρικά λεωφορεία

O ΟΑΣΑ πρόκειται να προμηθευτεί 12 ηλεκτρικά λεωφορεία

Δώδεκα ηλεκτρικά λεωφορεία περιλαμβάνονται στα 92 συνολικά που πρόκειται να βγουν στους δρόμους της πρωτεύουσας, με το πρώτο πρόγραμμα ενίσχυσης του γερασμένου στόλου από το 2005, όπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΑ Γιάννης Σκουμπούρης, μιλώντας «Στο Κόκκινο» και τον Γιώργο Τραπεζιώτη.

«Ο τελευταίος διαγωνισμός έγινε το 2005 και τα τελευταία καινούργια λεωφορεία παραλήφθηκαν το 2009, κατά συνέπεια πρόκειται για έναν ιδιαίτερα γερασμένο στόλο με πολλά προβλήματα», είπε ο κ. Σκουμπούρης.

«Στα αμαξοστάσια που γίνεται η συντήρηση, δίνεται πραγματική μάχη από τους εργαζόμενους … ως ΟΑΣΑ βοηθήσαμε την ΟΣΥ στην κατεύθυνση αυτή, δίνοντας και 700.000 ευρώ για άμεσες ανάγκες σε ανταλλακτικά, ώστε να μην υπάρχουν καθυστερήσεις».

Παράλληλα, όπως είπε, «έγιναν οι κατάλληλες ενέργειες και εξασφαλίστηκαν 30 εκατ. ευρώ και δίνονται ήδη οι προδιαγραφές για να προχωρήσουμε στη προμήθεια 92 λεωφορείων, εκ των οποίων τα 12 θα είναι ηλεκτρικά.

Από τα υπόλοιπα, τα περισσότερα θα είναι «διπλά», αρθρωτά λεωφορεία που μπορούν να μεταφέρουν πολύ κόσμο».

Παραδέχθηκε ότι παρά την πρώτη και, μετά από καιρό προμήθεια, δεν λύνεται το πρόβλημα, «γι’ αυτό κάνουμε προσπάθειες και με ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά μέσα, ώστε να ανανεώσουμε το στόλο τόσο, όσο πρέπει».

«Ο διαγωνισμός θα γίνει εντός του έτους … εάν όλα πάνε καλά, θα είναι μία πρόκληση τα νέα οχήματα να βγουν στους δρόμους εντός του 2018», όπως εκτίμησε.

Απολύτως εγκεκριμένο από την Αρχή Προσωπικών Δεδομένων το νέο σύστημα με το ηλεκτρονικό εισιτήριο

Σε όλο το δίκτυο είναι εγκατεστημένο πλέον το ηλεκτρονικό εισιτήριο, μετά και την έγκριση του νέου τρόπου λειτουργίας του από την Αρχή Προσωπικών Δεδομένων, επισήμανε, ακόμη, ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΑ Γιάννης Σκουμπούρης, μιλώντας «Στο Κόκκινο» και το Γιώργο Τραπεζιώτη. Από πέντε σταθμούς του μετρό ξεκίνησε η παροχή της προσωποποιημένης ηλεκτρονικής κάρτας επιβάτη.

«Το ηλεκτρονικό εισιτήριο είναι πλέον εγκατεστημένο σε όλο το δίκτυο, όπως προβλεπόταν», όπως είπε ο κ. Σκουμπούρης, κατά συνέπεια έχει τελειώσει το κατασκευαστικό κομμάτι του έργου και βρισκόμαστε στη λειτουργία του, «στην οποία οι επιβάτες εξοικειώνονται με το νέο σύστημα».

«Μπορούν πλέον να παίρνουν, είτε ηλεκτρονικά εισιτήρια, είτε ανώνυμες ηλεκτρονικές κάρτες», όπως τόνισε.

«Ένα από τα πλεονεκτήματά του, είναι το ότι, όποιος αγοράζει 10 εισιτήρια, παίρνει άλλο ένα δώρο … μειώθηκε η τιμή δηλαδή κατά περίπου 10%, στο 1,27 ευρώ, για το κάθε εισιτήριο», με το 10+1.

Ο κ. Σκουμπούρης σημείωσε ιδιαίτερα ότι «μετά την επίλυση του θέματος με την Αρχή Προσωπικών Δεδομένων, το σύστημα που έχουμε είναι απολύτως εγκεκριμένο από αυτήν».

Παράλληλα, σε πέντε σταθμούς του Μετρό της Αθήνας (στο Σύνταγμα και τα άκρα των γραμμών 2 και 3) «δίνουμε πλέον και τις προσωπικές κάρτες και αρχίζουμε να καταγράφουμε την ανταπόκριση του επιβατικού κοινού».

Υπάρχει επίσης η ανώνυμη κάρτα, που φορτίζεται από τα περίπου 250 αυτόματα μηχανήματα σε όλο το δίκτυο, είτε από τα εκδοτήρια.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο