ΑρχικήΝΑΥΤΙΛΙΑΣε καλή πορεία η αποκρατικοποίηση των ναυπηγείων Σύρου, ακολουθούν τα ναυπηγεία Ελευσίνας

Σε καλή πορεία η αποκρατικοποίηση των ναυπηγείων Σύρου, ακολουθούν τα ναυπηγεία Ελευσίνας

Για την πορεία αποκρατικοποίησης των ναυπηγείων της Σύρου και τα επόμενα βήματα για τα ναυπηγεία της Ελευσίνας συζήτησαν ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου ΟΝΕΧ, Πάνο Ξενοκώστα, παρουσία του αρμόδιου υφυπουργού, Νίκου Παπαθανάση.

Αμέσως μετά τη συνάντηση, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε: «Μαζί με τον υφυπουργό και αρμόδιο για αυτά τα θέματα, Νίκο Παπαθανάση, συναντήσαμε τον διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου ONEX, διαπιστώσαμε την καλή πορεία της αποκρατικοποίησης των ναυπηγείων της Σύρου και συμφωνήσαμε να γίνουν τα αντίστοιχα βήματα για τα ναυπηγεία της Ελευσίνας.

Οι συζητήσεις μας με την ΟNEΧ θα συνεχιστούν και την επόμενη εβδομάδα έτσι ώστε τα βήματα να γίνουν πολύ πιο συγκεκριμένα και πολύ πιο γρήγορα».

Από την πλευρά του, ο κ. Παπαθανάσης ανέφερε ότι συζητήθηκε «το σχέδιο το οποίο θα καταθέσει ο πρόεδρος της ΟΝΕΧ για τα ναυπηγεία της Ελευσίνας».

Με τη σειρά του, ο κ. Ξενοκώστας τόνισε ότι «το όραμά μας και το όνειρό μας για την αναγέννηση των ναυπηγείων που ξεκίνησε από τη Σύρο είναι πλέον εθνική στρατηγική και μπορεί να γίνει πολύ γρήγορα πυλώνας ανάπτυξης και ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας».

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο